Datum 
zaterdag 19 mei 2018 t/m maandag 21 mei 2018
Bestemming 
Amiens
France
Vervoersmiddel 
Minibus
Prijs 
374,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 35 €
Inbegrepen 
reis op basis van halfpension, avondmaal op terugreis (Fruits de Mer)
Niet inbegrepen 
middagmalen, toegangen, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

Deze minitrip is ideaal voor mensen die graag langs water wandelen, maar die ook graag onderweg één en ander zien.

ZATERDAG 19 MEI

We rijden rechtstreeks naar Amiens. We beginnen onze wandeltocht in het moeras langs de Somme en wandelen zo naar het centrum om er stil te vallen voor de kathedraal. We verlaten de stad via de oude begraafplaats. We duiken ook nog een uurtje onder de grond in de onderaardse stad van Naours. We overnachten in Caours, in het oude kasteeltje van een gekke burgemeester (en dat is overal te zien).

ZONDAG 20 MEI

Vandaag steken we de monding van de Somme bij Saint-Valéry-sur-Somme over met een plaatselijke natuurgids die ons veilig door eb en vloed brengt. We keren terug met een ouderwetse stoomtrein. We trekken ook nog verder via de keistranden van Cayeux, de rotskust van Ault naar het pittoreske Mers-Les-Bains waar de mooiste strandvilla’s van de streek te zien zijn.

MAANDAG 21 MEI

Onze laatste dag brengt ons naar de abdijstad Saint Riquier en de middeleeuwse haven van Rue. En dan naar het noorden waar we de heerlijke wandeltocht inzetten van Cap Gris Nez tot aan de Cap Blanc Nez. En dan hebben wij onze afsluiter zeker verdiend… een heerlijke schotel Fruits de Mer.

Opmerking: de wandelingen van dag 1 en dag 3 zijn rond de 13 km, we nemen hiervoor ruim onze tijd, dus je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn, maar best toch een basisconditie. De oversteek van de Baai van de Somme is korter maar ook lastiger omdat je soms door zones met slijk moet (laarzen zijn dus nodig).

Share

Contacteer mij