Datum 
maandag 27 augustus 2018 t/m donderdag 30 augustus 2018
Bestemming 
Friesland
Netherlands
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
498,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 105 €
Inbegrepen 
car, reis in volpension vanaf het eerste middagmaal t.e.m. het laatste middagmaal
Niet inbegrepen 
dranken en toegangen, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

Friesland, land van weiden en wadden, wind en water, waar  land en de zee elkaar raken. Een landschap van grachten en meer, van schapen en koeien, kanalen en terpdorpen en een bevolking die  fier is Fries te zijn.

Friesland  bezit bovendien een rijk patrimonium van statige kerken, kloosters, zwierige stadhuizen, waterpoorten en states.  Het is het  land van de 11 steden schaatsers, kaatsers en fierljeppers. Maar ook van de  Bokma,  Berenburg en de Douwe Egberts koffie. Het  groots verleden en de unieke landschappen, maken van deze provincie een boeiende bestemming. Voor sommigen  gekend, voor anderen een onbekend en dichtbij stukje Nederland, een ideale bestemming voor deze 4-daagse.

We verblijven in het Hampshire Oranje Hotel ****, een kwaliteitsvol hotel in het hartje van Leeuwarden (Ljouwert), culturele hoofdstad 2018.

 MAANDAG 27 AUGUSTUS

Via Amsterdam en Lelystad  bereiken we Hindelopen, idyllisch gelegen aan de voormalige Zuiderzee. Wandeling over  de smalle grachten, de houten bruggetjes en de schilderachtige haven, waar de jachtjes de vissersboten vervangen hebben. We bezoeken het schaatsmuseum, waar ruime aandacht besteed wordt aan de Elfstedentocht. Na de Friese broodmaaltijd  genieten we nog van de weidse panorama’s over het IJsselmeer en rijden  doorheen het Gaasterland, met zijn  typische brinkdorpen  richting  Sloten. Wandeling en  vrije tijd in  het kleinste  stad van het Friese stedenelftal. Nadien een bezoek aan een stoeterij waar de beroemde Friese Paarden gekweekt worden, afgesloten met een dressuurdemonstratie. Transfer en avondmaal in ons hotel.

 DINSDAG 28 AUGUSTUS

Na het buffetontbijt bezoeken we  Popta- state, het  best  bewaarde stadskasteeltje van Friesland. Nadien  gaat het richting Bolsward, centrum van de boter- en kaas handel. Na een korte wandeling  bezoeken we  de jeneverstokerij Sonnema. Hier wordt het bekende Friese drankje Berenburg gestookt en uiteraard ook geproefd. Broodjeslunch ter plaatse. Verder  richting Allingawier, waar we een bezoek brengen aan  Aldfaers  Erf.  Een museumboerderij waar we terug gekatapulteerd worden in de tijd. Tijd voor een drabbelkoek, dùmkes, sûkerlatte of kruidkoek. Nadien bezoeken we Sneek, een fraai handelscentrum met grachten en wallen. Binnen de oude stad liggen nog de adellijke verblijven of "Stinzen" en de Sneeker waterpoort, de trots van alle Snekers. In 1841 stichtten de Brenninkmeyers hier een handelshuis dat later zou uitgroeien tot de bakermat van C & A. Avondmaal in ons  hotel.

 WOENSDAG 29 AUGUSTUS

Na het ontbijt  gaat het via  het Bildt, één van de grootste zeepolders van de streek naar  Hogebeitum, de hoogste terp van Friesland. Tijdens ons bezoek aan de tufstenen kerk, komen we alles te weten over deze typisch Friese “heuvels”.  Nadien langsheen indrukwekkende ingedijkte polders richting   Dokkum,  de noordelijkste Elfstedenstad en ooit een belangrijke havenstad aan de Lauwerszee. Middagmaal. In de late namiddag bezoeken we  Leeuwarden, hoofdstad van de Friese Nassaus. De historische kern van de stad, straalt nog steeds een zekere voornaamheid uit. Het gebied binnen de grachten staat bekend als een gezellig winkel- en uitgaanscentrum. Avondmaal in ons hotel.

DONDERDAG 30 AUGUSTUS

Via de afsluitdijk naar Hoorn, een voormalig handelsstadje aan het IJsselmeer. Het stratenpatroon is door de eeuwen heen  intact gebleven en zijn historische gevels, kunnen gerust de vergelijking met Amsterdam en Haarlem doorstaan. Een ongekend pareltje dat zeker de ontdekking  waard is. Na het middagmaal rijden we via Amsterdam  terug huiswaarts met nog een vrije avondstop onderweg.

Share

Contacteer mij