Datum 
woensdag 18 juli 2018 t/m zaterdag 21 juli 2018
Bestemming 
Normandië
France
Vervoersmiddel 
Minibus
Prijs 
575,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 117 €
Inbegrepen 
reis op basis van halfpension (bij 1 diner is een forfait drank inbegrepen)
Niet inbegrepen 
middagmalen, toegangen, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

200 jaar geleden verlaten kunstschilders hun duffe ateliers en gaan ze in open lucht schilderen. Monet en Boudin kiezen hiervoor de laatste honderd kilometer van de Seine uit. Wij gaan in hun spoor de plaatsen zoals ze vandaag zijn vergelijken met hun schilderijen. We bezoeken het huis en de tuin met de waterlelies van Monet en slingeren langs de Seine tot in Rouen met zijn kathedraal en pittoreske straatjes. We verblijven aan de oevers van de Seine in het oude familiehotel de La Marine met zicht op de brug van Tancarville (1.5 km lang – 50 meter boven de Seine). We maken een omweg via Deauville, één  van de favoriete badplaatsen van de Parisiens en proeven op de terugweg van de typische Normandische keuken (met cider en calvados). We duiken onder in de hypermoderne stad Le Havre en zijn museum waar we Monet en Boudin opnieuw ontmoeten. Maar het hoogtepunt van deze vierdaagse is de tocht – op zee – met een gerestaureerde Islandvaardersboot*  vanuit Fécamp tot voor de rotsen van Etretat. Op de terugweg houden we nog halt in Gravelines waar men een oorlogsschip uit de 17de eeuw opnieuw bouwt.

* De Islandvaarder die vanuit Fécamp uitvaart maakt zijn programma voor 2018 pas in februari. De volgorde van de uitstappen zal dus worden aangepast aan deze kalender. Bij storm vaart de boot niet uit, dan wordt dit deel van het programma vervangen door een bezoek aan het museum van de Islandvaart in Fécamp en een bezoek aan het kasteel van Fécamp waar de distellerie van de Benedictine-likeur in is ondergebracht.

Share

Contacteer mij