Datum 
maandag 06 augustus 2018 t/m zaterdag 11 augustus 2018
Bestemming 
Dresden
Germany
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
715,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 90 €
Inbegrepen 
car, reis in volpension vanaf eerste middagmaal t.e.m. het laatste middagmaal
Niet inbegrepen 
toegangen, dranken, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

De hereniging is inmiddels al weer meer dan 20 jaar geleden en toch praten we over Oost-Duitsland als zijnde het nieuwe Duitsland. Op de grens met Tsjechië ontvouwt zich het prachtige landschap van het Ertsgebergte. Een formidabel gebied, dat in vroegere tijden haar rijkdom dankte aan de winning van metalen als zilver, tin en kobalt. Ontdek de zilveren schatten verscholen in het groen van de meer dan 130 kilometer lange en 40 kilometer brede bergrug. Want ondanks het feit, dat de streek de sfeer van de ooit zo belangrijke mijnbouw vandaag de dag nog ademt, is het verrassend veelzijdig! Zo creëren kunstenaars met hun ongeëvenaarde talent prachtige houtsnijwerken. Maar ook aan het maken van speelgoed ontleent deze boeiende streek haar bekendheid.

MAANDAG 6 AUGUSTUS

We rijden via Brussel en Luik tot de omgeving van Aachen voor onze eerste stop. Verder over Keulen en Giessen tot omgeving Alsfeld voor ons middagmaal.  In de namiddag verder langsheen Eisenach, Erfurt en Chemnitz naar Oberwiesenthal.

We verblijven er in een 4-sterren hotel met een panoramisch uitzicht en een moderne fitnessruimte aan de voet van de Fichtelberg.  Een ideale uitvalsbasis om te wandelen, en om het Ertsgebergte te verkennen. De moderne kamers zijn voorzien van alle comfort en beschikken over een flatscreen-tv, een bureau en een badkamer met bad of douche en WC. Je kan er heerlijk ontspannen in de ruime spa met een buitensauna. Het restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet alsook internationale gerechten en streekspecialiteiten in buffetvorm voor het avondmaal.

DINSDAG 7 AUGUSTUS

Na het ontbijt gaan we op verkenning door het dorp, en rijden we tot op de top van de Fichtelberg. Middagmaal in het hotel en voor de liefhebbers is er in de namiddag mogelijkheid om een wandeling te maken  of per kabelbaan naar de top van de Fichtelberg te gaan.

WOENSDAG 8 AUGUSTUS

Na het ontbijt vertrekken we naar Dresden. Deze stad, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd, heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. In de nacht van 13 op 14 februari 1945 vond hier namelijk de grootste luchtaanval van de oorlog plaats, waarbij 60% van de stad verwoest werd. Samen met een gids maken we een wandeling door de stad. Bezienswaardig is o.a. het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse, de Hofkirche, de imposante Frauenkirche en de befaamde Semper Opera. Zonder twijfel is het bekendste bouwwerk van Dresden de Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Na het middagmaal is er mogelijkheid om het museum het Neues Grünes Gewölbe te bezoeken, waar je de kunstschatten van August de Starke kunt bewonderen.  Je kan er ook vrij rondkuieren of lekker genieten op een terras. Dé winkelstraat van Dresden is de Prager Strasse, waar u talloze winkels van topmerken vindt voor uren shopplezier.

DONDERDAG 9 AUGUSTUS

We maken vandaag een mooie rondrit door het Ertsgebergte, gelegen op de Duits-Tsjechische grens. Met een lokale gids maken we een rit door de prachtige natuur. U ziet bergtoppen tot 1200 meter hoogte en prachtige bossen. Tijdens de tour zullen we een bezoek brengen aan Annaberg-Buchholz en Seiffen. Annaberg-Buchholz is een kleine historische stad en behoort tot één van de mooiste delen van de Saksische zilverroute. Seiffen staat bekend als stad van houtsnijkunst en speelgoed.

VRIJDAG 10 AUGUSTUS

Vandaag gaan we de grens over voor een bezoek aan Marianske Lazne, een belangrijk kuuroord in deze regio met diverse prachtige badhuizen, een “zingende” fontein en tal van fraaie gebouwen. Na het middagmaal verder naar  Karlovy Vary, het bekendste kuuroord van Tsjechië. Hier ontspringen meer dan 60 warmwaterbronnen, die er in het verleden voor hebben gezorgd dat de stad een sterke bloeiperiode heeft gekend. In het historische centrum proeft u nog altijd de glorie uit deze vroegere tijden. Bewonder de vele 19de eeuwse monumenten en geniet van de gezellige restaurants en sfeervolle terrasjes.  

ZATERDAG 11 AUGUSTUS

Onze terugreis gaat langsheen Chemnitz, Erfurt en Kassel tot in de omgeving van Geseke voor ons middagmaal.  Verder over Dortmund, Venlo  en Antwerpen huiswaarts.

Share

Contacteer mij