Datum 
dinsdag 18 september 2018 t/m dinsdag 25 september 2018
Bestemming 
Verdon
France
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 245,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 255 €
Inbegrepen 
car, reis in volpension vanaf het eerste middagmaal t.e.m. het laatste middagmaal
Niet inbegrepen 
toegangen, dranken, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

DINSDAG 18 SEPTEMBER

We vertrekken via Rijsel, Reims en Troyes  tot in de omgeving van Langres voor ons middagmaal. Via Dijon en Lyon bereiken we Voiron of omgeving voor onze eerste overnachting en avondmaal.

WOENSDAG 19 SEPTEMBER

Na het ontbijt gaat het via Grenoble richting Sisteron tot aan de Lac de Saint Croix voor ons middagmaal.  In de namiddag vervolgen we onze weg langsheen de indrukwekkende Gorges du Verdon, de grootste canyon van Europa, waar we kunnen genieten van uitzonderlijke panorama's in dit beschermde natuurgebied. Verder naar Hyères.

We verblijven er  gedurende 4 dagen in  een driesterrenhotel gelegen in een rustige residentiële wijk op ongeveer 15 minuten wandelen van het centrum van Hyères. Het hotel beschikt over een zwembad, een tuin, sauna fitness, jacuzzi... en heeft een mooie smaakvolle inrichting.   De 3-gangen maaltijden in het hotel zijn  inclusief  ¼ wijn. Gedurende ons verblijf worden we tijdens de uitstappen begeleid door een plaatselijke gids.

DONDERDAG 20 SEPTEMBER

We maken een rit langsheen de route van de littoral gelegen aan de voet van het massief des Maures, voorbij de mooiste stranden van de Middellandse zee.  We gaan op ontdekking in Port Grimaud, waar we de charme ontdekken van dit provençaalse haventje. Na het middagmaal gaan we op verkenning in het mondaine Saint-Tropez, met het mooie vissershaventje waar we de luxueuze jachten kunnen bewonderen, en waar tal van kunstenaars zich hebben laten inspireren. Bij de terugreis nog een bezoek aan een pijpenfabriek in Cogolin.

VRIJDAG 21 SEPTEMBER

Vandaag gaat het via de kust richting Toulon.  We ontdekken er de stad alsook de typische provençaalse markt, bezongen door Gilbert Bécaud.  Gedurende een boottocht door de haven bewonderen we er de vloot van de Franse marine.  Na het middagmaal gaat het richting Bormes les Mimosas, één van de meest pittoreske plaatsjes van de Côte Varoise. Na onze verkenning nog wat vrije tijd om te flaneren langsheen de talrijke ambachtelijke winkeltjes.

ZATERDAG 22 SEPTEMBER

Rondleiding door het middeleeuwse Hyères, met tal van romaanse huizen, mooie stadspoorten, de toren van de Tempeliers en de collegiale van Saint Paul.  Verder  gaat het in de richting van het schiereiland Giens, waar we inschepen naar het eiland Porquerolles. We nemen er ons middagmaal en maken er een wandeling op het eiland  langsheen de eucalyptussen en dennen naar het fort Saint Agathe.

ZONDAG 23 SEPTEMBER

Na het ontbijt gaat het richting Cassis (bij mooi weer) langsheen de route des crêtes, waar we kunnen genieten van de mooie zichten op de baai van la Ciotat en de calanques.  Bij gunstige weersomstandigheden maken we ook een boottocht naar de prachtige calanques, een uitzonderlijke site waar we de prachtige fjorden kunnen bewonderen.  Na het middagmaal verder langsheen de col de la Gineste naar Marseille.  We maken er een rondrit door de stad, en komen er langsheen de oude haven, de Quai des Belges, de Cannebière....

MAANDAG 24 SEPTEMBER

Met een koffer vol herinneringen zetten we koers richting Salon en Provence, Arles en Montpellier tot in Lodève voor ons middagmaal.  In de namiddag houden we nog even halt aan de Pont du Gabarit.  Verder naar Issoire of omgeving voor avondmaal en overnachting.

DINSDAG 25 SEPTEMBER

De laatste dag brengt ons langsheen Vierzon naar de omgeving van Etampes voor ons laatste middagmaal.  Via Parijs en Rijsel huiswaarts.

Share

Contacteer mij