Datum 
woensdag 04 juli 2018 t/m woensdag 11 juli 2018
Bestemming 
Stresa
Italy
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 070,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 180 € * Vreemde munten: Zwitserse Franken voor persoonlijke uitgaven 2de en 7de dag van de reis.
Inbegrepen 
car, reis in volpension vanaf eerste middagmaal t.e.m. laatste middagmaal
Niet inbegrepen 
toegangen, dranken, annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- én bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

Lago Maggiore is sinds lange tijd een belangrijke toeristische trekpleister. Er liggen ook eilandjes in het meer. De bekendste zijn de Borromese eilanden met Isola Bella, Isola Madre en Isola Pescatori.  Stresa  is de geliefkoosde verblijfplaats aan het Lago Maggiore. Het ligt aan de veruit mooiste oevers van het meer en aan de voet van de beboste Mottarone heuvels. Het is een groen stadje met chique hotels en amper 5000 inwoners. In dit toeristische centrum vind je alles wat een toerist verlangen kan. Langs de oevers van het meer is een exotische beplanting ontstaan, met verschillende soorten palmen.

WOENSDAG 4 JULI

We rijden via Rijsel, Reims naar Troyes voor het middagmaal.  In de namiddag zetten we onze weg verder langsheen Langres, richting Dijon en Dole naar Malbuisson gelegen aan het meer (avondmaal en overnachting).

DONDERDAG 5 JULI

Vanuit Malbuisson, rijden we Zwitserland binnen richting Lausanne, tot in Montreux, parel van de Zwitserse Riviera, waar we een stop houden aan het meer en waar men langs de promenade kan genieten van de exotische bloemenpracht. Verder  langsheen Martigny, naar de omgeving van Susten, leuk voor ons middagmaal.  In de namiddag rijden we verder over de Simplonpas (stop), waarna we via Mergozzo, het Lago Maggiore en Stresa bereiken.

VRIJDAG 6 JULI T.E.M. MAANDAG 9 JULI

4 dagen verblijf te Stresa – de parel van het Lago Maggiore - in een 4-sterren hotel, ideaal gelegen aan de boorden van het meer met een prachtig uitzicht op de Borromese eilanden. Het hotel biedt zijn gasten een voorname bediening, een keuken die overeenstemt met de klasse van het hotel en comfortabele kamers, alle voorzien van airconditioning, T.V., bad of douche, W.C.. Ook mogelijkheid tot zwemmen in nabijgelegen hotel.

Vanuit Stresa maken we volgende uitstappen: We maken een boottocht naar de Borromese eilanden, met een halte op het Isola Pescatori, het romantische visserseiland met kronkelende en smalle steegjes. Isola Bella is omgetoverd tot een prachtig geheel door de familie Borromeo.  We bezoeken er het verrassend mooie paleis gebouwd in barokstijl, waar we vooral de prachtige schilderijen, gobelins, stijlmeubelen en kunstwerken bewonderen.  De tuin in Italiaanse stijl bevat vele terrassen en beelden, alsook een grote variëteit aan bloemen en planten.

Een volgende uitstap brengt ons langsheen het standbeeld van San Carlo di  Borromeo naar het meer van Orta, waar we een wandeling maken door dit interessante middeleeuwse stadje dat mooi gelegen is tegenover het eiland  van San Giulio.

Er is ook een boottocht voorzien op het Lago Maggiore waarbij we voorbij Isola Madre komen, en waar we halt houden in Pallanza voor een bezoek aan de prachtige tuinen van Villa Tarranto, aangelegd door de Schot Mc Eachorn.  Meer dan twintigduizend verschillende soorten planten, staan hier tussen fonteinen, vijvers en watervallen.

We maken ook een daguitstap naar de stad Milaan.  We bezoeken er  ‘Cimitero Monumentale' met zijn prachtige grafmonumenten.  In de binnenstad bewonderen we de Dom van Milaan één van de mooiste gotische bouwwerken, het Scala Theater en we nemen ook een kijkje in de winkelgalerij Victor Emanuel II, de beroemdste overdekte straat  van Milaan.  Na wat vrije tijd keren we terug naar Stresa.

DINSDAG 10 JULI

Onze terugreis gaat over  Locarno en de  St.-Gottardpas  waar we een korte stop houden, langsheen Altdorf (Willem Tell), naar Brunnen gelegen aan het Vierwoudstedenmeer (middagmaal). Verder naar  Küssnacht   met een halte aan de  Astridkapel, tot in Luzern.  Verder naar de omgeving van Mulhouse (avondmaal en overnachting).

WOENSDAG 11 JULI

Via Colmar, Strasbourg, St.-Avold en Metz waar we in de omgeving nog een laatste middagmaal nemen.  Verder via Luxemburg,  Brussel, huiswaarts.

Share

Contacteer mij