Datum 
zaterdag 05 oktober 2019 t/m maandag 14 oktober 2019
Bestemming 
Spain
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 295,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 195 EUR
Inbegrepen 
reis in volpension - toegangen - 1/4 wijn inbegrepen bij alle maaltijden
Niet inbegrepen 
annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

De badplaats Peñíscola is gelegen aan de Costa del Azahar in het noordoosten van Spanje, iets tenb noorden van de grote stad Valencia. De stad heeft een rijke historie, waarin het vele beschavingen voorbij heeft zien komen en deze hebben allemaal hun stempel op de stad gedrukt. De knusse sfeer maakt het een ideale plek voor een ontspannen vakantie.

ZATERDAG 5 OKTOBER

Vertrek langsheen Lille, Parijs naar omgeving Blois voor middagmaal. In de namiddag verder langsheen Tours, Poitiers tot omgeving Bordeaux voor overnachting en avondmaal (4-sterrenhotel).

ZONDAG 6 OKTOBER

Na het ontbijt zetten we onze weg verder richting Spaanse grens om langsheen San Sebastian, Pamplona te bereiken. Middagmaal en bezoek aan de stad. Binnen de oude stadsmuren ligt bovendien een rijke historie. Zo loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela dwars door dit stadsgedeelte. Vanaf het hoogste punt, de Redin Bastion, heb je een schitterend uitzicht over de smalle straatjes, pleintjes en unieke bouwwerken. Het stadhuis, startpunt van de beroemde stierenrennen, heeft een barokke en neoklassieke gevel waar je steeds weer nieuwe bijzonderheden op ontdekt. De citadel, beschouwt als één van de beste verdedigingswerken van Europa, vormt samen met het omliggende park een geweldige oase van rust in de stad. Verder tot in Tudela voor avondmaal en overnachting (3-sterrenhotel).

MAANDAG 7 OKTOBER

Na het ontbijt maken we onder leiding van een plaatselijke gids een rondrit door het natuurpark Bardenas Reales. De zeldzaam mooi gebied is door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De erosie heeft hier grillige vormen uitgeslepen en een bijna maanachtige wereld gecreëerd vol met ravijnen, hoogvlakten en afgelegen rotsen. Het park is een inspiratiebron voor schilders en schrijvers en het toneel voor reclamespots en films. Na het middagmaal gaat het langsheen Zaragoza richting Costa del Azahar en Peñíscola.

5 dagen verblijf te Peñiscola in een 4-sterrenhotel gelegen op 200 meter van het centrum en 50 meter van het strand. Maaltijden in het hotel in buffetvorm met ¼ wijn inbegrepen. Het hotel heeft een eigen wellnesscentrum en zwembad. De kamers beschikken over balkon, telefoon, tv, koelkastje, föhn, airco en kluis (tegen betaling). Dit hotel is een uitstekende keuze voor een gezellige vakantie. Gedurende ons verblijf maken we uitstappen o.l.v. plaatselijke gids. ’s Avonds is er animatie en dansgelegenheid.

DINSDAG 8 OKTOBER

In de voormiddag bezoek aan het oude stadsgedeelte van Peñíscola, met oude vestingmuren, burcht, smalle steegjes met souvenirwinkels. Na het middagmaal vrije namiddag.

WOENSDAG 9 OKTOBER

In de voormiddag brengen we een bezoek aan een sinaasappelplantage waar we alle geheimen over deze teelt ontdekken. Na het middagmaal bezoek aan de grotten van San José waar we een boottocht maken op de langste onderaardse rivier van Europa.

DONDERDAG 10 OKTOBER

Na het ontbijt rijden we naar Ulldecona waar we het park van de duizendjarige olijfbomen bezoeken. We flaneren er ook nog door het stadje en bewonderen er de prachtige herenhuizen. Na het middagmaal richting Morella voor bezoek aan dit oude middeleeuwse vestingstadje, gelegen bovenop een heuvel. Morella is een mooie plaats om de te bezoeken en de sfeer van Spanje te proeven.

VRIJDAG 11 OKTOBER

We vertrekken voor een bezoek aan de stad Valencia, waar de we moderne gebouwen van de stad der kunsten en wetenschap kunnen bewonderen met een bezoek aan het Fallas-museum. We maken er ook een rondrit langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude stadscentrum.

ZATERDAG 12 OKTOBER

In de voormiddag bezoek aan het ecomuseum van de delta van de Ebro, waarna we een boottocht maken tot aan de monding van de rivier. Vrije namiddag in Peñíscola.

ZONDAG  13 OKTOBER

Na het ontbijt vertrek langsheen Barcelona, Girona of omgeving middagmaal, Perpignan, Béziers en Millau tot Issoire voor avondmaal en overnachting (3-sterrenhotel).

MAANDAG 14 OKTOBER

Terugreis via Vierzon tot omgeving Etampes voor ons laatste middagmaal, verder over Parijs en Rijsel terug huiswaarts.

Share

Contacteer mij