Datum 
woensdag 07 augustus 2019 t/m vrijdag 16 augustus 2019
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 589,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 329 EUR
Inbegrepen 
reis in volpension vanaf 1ste avond t.e.m. ontbijt op dag 10 - overtocht Zeebrugge Hull in 2-persoonsbuitenkajuit - toegangen (Urqhuart Castle, Cawdor Castle, Elgin Cathedral - Glenlivet Distillery, Edinburgh Castle, Melrose Abbey) - bootovertocht naar eiland Skye
Niet inbegrepen 
dranken - andere facultatieve bezoeken (Military Tattoo spektakel - toegang 70 EUR p.p., op te geven bij inschrijving en te betalen samen met voorschot) - buitenhut (30 EUR p.p. heen en terug en op aanvraag) - annulatieverzekering (5,5 % van de reissom) of anulatie- en bijstandsverzekering (6,5 % van de reissom)
Reisbeschrijving 

Schotland waarborgt een unieke en onvergetelijke vakantie in een uiterst gastvrij land, dat u met zijn voortdurend wisselende landschappen en typische steden en dorpen zal blijven bekoren. Schotland is bovendien een land vol rijke traditie: doedelzakmuziek, Schotse dansen, de “kilt” en de befaamde whisky spreken u zeker aan. Rijke musea, historische kastelen, oude centra met grootse kathedralen vertellen u over koningen en prinsen, over de eeuwenlange strijd tussen Schotten en Engelsen, en tussen de tientallen “clans” onderling.

Onze reis brengt u tot in het hart van de Highlands (het hooggebergte): de streek van sagen en legenden, van grootste meren en wilde rivieren, van woeste bergen en diepe dalen, van uitgestrekte wouden en oeroude abdijen, kastelen, begrensd door een grillige kustlijn met lange lochs ‘zeearmen’ die diep in het gebergte met nooit geziene, adembenemende panorama’s doordringen. Een verrukkelijke streek waar de natuur nog onbezoedeld is … waar u nog kunt luisteren naar de stilte.

 

WOENSDAG 7 AUGUSTUS

Vertrek in de late namiddag richting Zeebrugge, waar we de boot nemen richting Hull (overnachting in binnenhut - buitenhut op aanvraag en volgens beschikbaarheid, toeslag 30 EUR per persoon heen en terug). Avondmaal en overnachting aan boord.

DONDERDAG 8 AUGUSTUS

Ontbijt. Vanuit Hull rijden we via Scotch Corner naar Gretna Green, waar de clandestiene huwelijken plaatsvonden. Middagmaal. In Schotland konden jonge verliefden vanaf 16 jaar de Engelse wet van 1753, die huwelijken beneden de 21 jaar verbood, omzeilen. We nemen het avondmaal en overnachten in de streek van Glasgow.

VRIJDAG 9 AUGUSTUS

Vandaag rijden we naar Fort William via het mooiste Schotse meer: Loch Lomond. De streek wordt uitvoerig bezongen in de literatuur. Het beroemde boek van Sir Walter Scott, “The Lady of the Lake”, geeft een prachtige beschrijving van deze streek. We reizen verder naar het pittoreske stadje Inveraray aan Loch Fyne, een beroemd filmdecor. Na de middag rijden we door de Glencoe vallei, waar de Macdonald clan op gruwelijke wijze vermoord werd door de soldaten van koning William. Een adembenemend decor met herten, gouden arend, speciale plantengroei en wondermooie vergezichten. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Fort William.

ZATERDAG 10 AUGUSTUS

We vertrekken naar het romantische eiland Isle of Skye, het mysterieuze eiland van de mist. Fotostop aan het Glenfinnan monument: het indrukwekkende standbeeld van een Schotse Highlander. Van hieruit vertrok Bonnie Prince Charlie met de Highland clans naar Culloden nabij Inverness, waar hij een smadelijke nederlaag leed in 1745 tegen de Engelsen. Met de ferry varen we van Mallaig naar Armadale. Een mooie tocht langs de Cuillin Hills en langs watervallen naar het vissersstadje Portree en het schiereiland Totternish.  Na het middagmaal verder naar Eilean Donan Castle, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland (fotostop). Van ver ziet u het imposante kasteel op een rots in Loch Duich. Het dateert van 1214 en was decor voor films zoals “Highlander”. In 1719 werd het opgeblazen door de Engelsen.  Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

ZONDAG 11 AUGUSTUS

Na het ontbijt zetten we koers richting Drumnadrochit, een toeristisch plaatsje gelegen aan Loch Ness en op 22 kilometer van de stad Inverness. We bezoeken Urquhart Castle, een romantische ruïne. Het kasteel werd vernietigd in 1692 opdat het niet in handen zou vallen van de Jacobieten, die de Schotse troonopvolger James (Jacobus) steunden.  Na het bezoek is er wat vrije tijd voorzien voor we ons middagmaal nuttigen. Nadat we hebben kunnen genieten van een panoramische rit verder naar de regio van Aviemore waar ons verblijf voor de komende twee nachten is gelegen. Avondmaal en overnachting.

MAANDAG 12 AUGUSTUS

Vandaag bezoeken we Cawdor Castle, beroemd geworden door het toneelstuk “Macbeth” van William Shakespaere. De middeleeuwse toren en ophaalbrug zijn nog intact. Er is een prachtige verzameling schilderijen, boeken en porselein. Er is ook een mooie tuin. Verder voor bezoek aan de Elgin Cathedral, een (ruïne van een) 13de eeuwse kathedraal en ooit religieus centrum van Moray.  Doorheen de streek van de whisky “Speyside”, wereldberoemd voor de whiskystokerijen, rijden we naar een bekende “distillery”, waar we alle informatie krijgen over het productieproces van gerst tot het eindproduct. Met degustatie natuurlijk! Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

DINSDAG 13 AUGUSTUS

We bezoeken Pitlochry, een typisch stadje in de Highlands met 19de eeuwse huizen. Het beroemde Queen’s view biedt een heerlijk panorama van Loch Tummel. Na wat vrije tijd in het dorpje en ons middagmaal brengen we een bezoek aan de Edradour Distillery, de kleinste stokerij van Schotland opgericht in 1825. We proeven een single malt whisky.  Na check-in in ons hotel en een vroeg avondmaal maken we ons klaar voor de “Military Tattoo”. Dit grootse spektakel is een bijzondere parade vol kleur, tradities en muziek die plaats vindt onder de schijnwerpers van het kasteel. Meer dan 30 landen nemen deel aan de “Taptoe” en trekt vele duizenden bezoekers van over de hele wereld. Een absolute belevenis!

WOENSDAG 14 AUGUSTUS

Vandaag bezoeken we Edinburgh met middeleeuwse huizen in de “Old Town” en 18de eeuwse huizen in de “New Town”. We wandelen van Edinburgh Castle tot aan Holyrood House, residentie van de koningin als ze Schotland bezoekt: de fameuze “Royal Mile”. Bezoek aan Edinburgh Castle met de Schotse kroonjuwelen en de appartementen van Mauy Suart, Queen of Scots. St. Margaret’s Chapel is het oudste gebouw uit de 11de eeuw. Een veel gefotografeerd kanon is de “Mons Meg” in België gegoten. Vrije namiddag om Edinburgh te ontdekken: Scottish National Gallery, de winkels in Princes Street en de parken. Overnachting in Edinburgh.

DONDERDAG 15 AUGUSTUS

Vandaag rijden we terug naar Hull via de lieflijke Border Counties. Onderweg interessant bezoek aan Melrose Abbey, een Cisterciënzerabdij gesticht door koning David circa 1136. Het is de meest beroemde ruïne in Schotland, waar het hart van Robert the Bruce begraven ligt.

In de late namiddag schepen we in en varen terug tot Zeebrugge. Avondmaal en overnachting aan boord.

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

In de voormiddag komen we aan in Zeebrugge met een hoop mooie herinneringen aan het prachtige Schotland.

Share

Contacteer mij