Datum 
woensdag 29 juli 2020 t/m zondag 09 augustus 2020
Bestemming 
Belgium
Vervoersmiddel 
Boot
Prijs 
2 540,00 €
Extra info 
* De vermelde prijs is een vanafprijs (volgens categorie kajuit en beschikbaarheid) * Annulatiekosten per persoon: tot 46 dagen voor vertrek: 30% van de reissom tussen 45 en 31 dagen voor vertrek: 50% van de reissom tussen 30 en 15 dagen voor vertrek: 70% van de reissom minder dan 14 dagen voor vertrek: 100% van de reissom
Inbegrepen 
lijnvluchten Brussel-München en Boekarest/Brussel (met of zonder tussenstop) in economy - transfers luchthaven/schip/luchthaven - volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12 - water, koffie en thee bij de maaltijden aan boord - de excursies Boekarest, Belgrado, Wenen en een stadsrondrit in München (in functie van de vluchturen) - tweetalige (NL/FR) cruise directeur aan boord en reisleiders - Nederlandstalige voordrachten aan boord - bagagedragers voor de cruise - luchthaventaksen (140 EUR pp op vandaag) en haventaksen (66 EUR pp op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen - BTW
Niet inbegrepen 
andere dranken dan deze vermeld in het programma - optionele excursies - servicekosten voor boordpersoneel (5 EUR à 7 EUR per dag / persoon aanbevolen), gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen tevredenheid) - reisverzekeringen (bijstand: 20 EUR p.p. - annulatie- en bijstandsverzekering: 4,5% van de reissom)
Reisbeschrijving 

 

  • NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING
  • VLUCHTEN INBEGREPEN
  • VOLPENSION
  • MEERDERE EXCURSIES INBEGREPEN

 

Ontdek tijdens deze cruise het hart van Europa en snuif de sfeer op van een uniek cultureel erfgoed aan boord van uw luxueuze schip. Deze fascinerende rivier, wieg van de Europese geschiedenis, is met een lengte van meer dan 3000km de langste stroom in Europa. Ze doorkruist niet minder dan 10 verschillende landen tot ze zich stort in de Zwarte Zee. Ook de keizerlijke steden Wenen en Boedapest spreken tot de verbeelding.

 

WOENSDAG 29 JULI: BRUSSEL – MÜNCHEN – PASSAU (Duitsland)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht naar München (met of zonder tussenstop), de hoofdstad

van Beieren. Stadswandeling (afhankelijk van de vluchturen): het plein met het Stadhuis en de aangrenzende straten, de München Residenz en de beroemde Maximiliaanstraat (buitenkant). Transfer per autocar naar Passau en inscheping aan boord van M/S Amadeus Elegant. Welkomstcocktail en diner aan boord.

 

DONDERDAG 30 JULI: LINZ (Oostenrijk)

Vrije tijd in Linz met lunch aan boord of deelname aan de volgende optionele excursies.

Diner aan boord. 

Optioneel:  stadsbezoek Linz (halve dag) of Parel van de Bohemen (dagexcursie met lunch) of Bezoek aan Salzburg (dagexcursie met lunch) . De 3 excursies vanuit Linz dienen op voorhand gereserveerd te worden.

 

VRIJDAG 31 JULI:  MELK (Oostenrijk)

Na het ontbijt, vrije tijd of deelname aan de optionele excursie.  Vertrek om 13u00 en lunch aan boord. Varen langs de uitzonderlijke landschappen van de Wachau, waar de meanders van de Donau een parade van groene natuur bieden. Diner aan boord.

Optioneel:  De Abdij van Melk en wijndegustatie (halve dag)

 

ZATERDAG 1 AUGUSTUS: Wenen (Oostenrijk)

Vertrek voor een bezoek aan Wenen, de barokke hoofdstad van Oostenrijk. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad: de beroemde Ring met de Opera en de Hofburg, de smalle straatjes van het stadscentrum en de gotische Stephansdom, het symbool van de stad (buitenkant). Lunch aan boord. ‘s Middags vrije tijd of deelname aan optionele excursies. Diner aan boord. ’s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan de optionele excursie.

Optioneel: Schönbrunn Paleis (halve dag) of Art Nouveau in Wenen en Het Belvedere Museum of

Concert Klassieke Muziek (avond)

 

ZONDAG 2 AUGUSTUS: BRATISLAVA (Slovakije)

Aankomst in Bratislava, hoofdstad van Slovakije. Wandeling te voet door de historische binnenstad, prachtig gerestaureerd en geïnspireerd door de barokke stijl. Wandeling langs het Vredesplein met het presidentiele Grassalkovich Paleis, de MichaelToren, symbool van de stad en laatste overblijfsel van de middeleeuwse vestingwerken, en het voormalige stadhuis meteen reeks gebouwen uit de 14e en 15e eeuw. Stop voor het Primatiaal Paleis, waar Napoleon het Verdrag van Presburg ondertekende na de overwinning van Austerlitz. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Vertrek om 14u00 richting Boedapest. Lunch en diner aan boord.

Optioneel: Het Kasteel van Devin (halve dag)

 

MAANDAG 3 AUGUSTUS: BOEDAPEST (Hongarije)

‘s Ochtends bezoek aan de“Parel van de Donau”. Wandeling langs de Boeda kant, de historische stad, door de steegjes van de kasteelwijk, de Mathiaskerk en het Vissersbastion. Aan de andere kant van de Donau is Pest, de moderne stad, met het Heldenplein en het stadspark. Lunch aan boord. In de namiddag vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord.

Optioneel: Parels van Boedapest (halve dag)

 

DINSDAG 4 AUGUSTUS: MOHACS (Hongarije) – Vukovar (Hongarije)

‘s Ochtends aankomst in Mohacs. Vrije tijd aan boord met lunch of ontscheping voor deelname aan de optionele excursie. Het Schip M/S Amadeus Elegant vaart verder richting Vukovar, aankomst in de late namiddag. Diner aan boord.

Optioneel: Bezoek aan Slavonie (dagexcursie met lunch)

 

WOENSDAG 5 AUGUSTUS: BELGRADO (Servië)

Na het ontbijt bezoek aan Belgrado, hoofdstad van Servie: het fort van Kalemegdan, de levendige wijken van het centrum met de Republic Square en de Kneza Mihaila Straat. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd of deelname aan optionele excursies. Diner aan boord. ’s Avonds: mogelijkheid tot deelname aan optionele excursie.

Optioneel: Novi Sad & Krusedol Klooster (halve dag) of Het Koninklijk Paleis & Tito Museum (halve dag) of Folklore Avond (avond)

 

DONDERDAG 6 AUGUSTUS: VAREN DOOR DE IJZEREN POORT (Servië)

Tussen Roemenië en Servië begint het prachtige landschap van de ijzeren poort. De Donau vormt hier indrukwekkende kloven in de bergen. Lunch en diner aan boord.

 

VRIJDAG 7 AUGUSTUS: ORJAHOVO (Bulgarije)

Vroeg in de ochtend legt het schip aan in de kleine haven van Orjahovo aan de Bulgaarse kant van de Donau. Vrije tijd voor ontdekking van de stad en lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie.  Diner aan boord.

Optioneel: Bezoek aan Sofia (dagexcursie met lunch)

 

ZATERDAG 8 AUGUSTUS: ROUSSE (Bulgarije)

Na het ontbijt, vrije tijd voor wandeling in Rousse met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Afscheidsdiner. 

Optioneel: Veliko Tarnovo (dagexcursie met lunch)

 

ZONDAG 9 AUGUSTUS: GIURGIU – BOEKAREST – BRUSSEL

Ontscheping en vertrek richting Boekarest. Bezoek aan Boekarest, hoofdstad van Roemenië: het Revolutieplein en het Universiteitsplein, de triomfboog, het paleis van“Ceausescu” (buitenaanzicht). Transfer naar de luchthaven van Boekarest en lijnvlucht naar Brussel (met of zonder tussenstop).

 

* UITGEBREIDE INFORMATIE EN PRIJZEN OPTIONELE EXCURSIES OP AANVRAAG TE VERKRIJGEN

Share

Contacteer mij