Datum 
zaterdag 12 oktober 2019 t/m dinsdag 29 oktober 2019
Bestemming 
Indonesia
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
2 390,00 €
Extra info 
Prijs geldt (min. 6 pers.) op basis van dubbele kamer in volpension (met uitzondering van de drie vrije dagen aan het einde van de reis – vrije lunch en diner) TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 370 EUR
Inbegrepen 
heenvlucht Zaventem – Jakarta en terugvlucht Denpasar – Zaventem - luchthaventaksen en fuel - maaltijden volgens het programma, transfers van en naar vliegveld - busje inclusief gids en chauffeur - Nederlandstalige gids - alle bezoeken en toegangsgelden zoals beschreven in het programma
Niet inbegrepen 
lunch en diner op de drie vrije dagen aan het einde van de reis, dranken, kosten van optionele excursies vermeld in het programma en niet genoemde excursies - persoonlijke uitgaven - fooien (+/- 30 EUR p.p.) - vaccinaties (raadpleeg hiervoor best uw huisarts)
Reisbeschrijving 

ZATERDAG 12 OKTOBER

Vertrek vanaf Zaventem – Brussel .

ZONDAG 13 OKTOBER

Aankomst in Jakarta in de ochtend. Aansluitend is de vlucht naar Yogyakarta. We worden opgevangen door de gids ter plaatse en rijden naar het hotel.

MAANDAG 14 OKTOBER

Vandaag staan we vroeg op om naar de wereldberoemde Boeddhistische tempel Borobudur te vertrekken. Vrije middag. ’s Avonds naar de beroemde Wayang Orang theatervoorstelling in de stad (inclusief uitgebreid dinerbuffet).

DINSDAG 15 OKTOBER

In de ochtend bezoek aan een kleine fabriek waar we het proces van Batik-productie kunnen volgen. Daarna verder naar het dichtbij gelegen Kraton, het kleurrijke paleis van de Sultan. Verder bezoek aan een zilversmederij in het stadje Kota Gede en in de namiddag het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex.

WOENSDAG 16 OKTOBER

In de ochtend nemen we de trein naar Oost-Java tot aan Jombang (ca. 4 uur) Van hieruit resteert nog een autorit van ca. 2 uur naar Batu. Onderweg is een prachtige plek om te raften (optioneel). Verder bezoek aan het stuwmeer van Selorejo, waar vers gebakken vis kan gegeten worden. U maakt een mooie tocht naar de waterval Coban Rondo. Daarna verder via een spectaculaire pas naar Batu. Onderweg is er de mogelijkheid om te paragliden of een tandemsprong te maken (optioneel, ca. 35 EUR).

DONDERDAG 17 OKTOBER  

Vandaag bezoek aan de stad Malang. We maken een stop bij Toko Oen en het centrale plein: Alun-alun. Ook bezoeken we de vogeltjesmarkt en de bloemenmarkt. Eventueel ook naar het dorpje van de gids en ontmoeting met de familie.

VRIJDAG 18 OKTOBER

Bezoek aan de Singhosari Tempel en de Theeplantage Wonosari, waar we kunnen genieten van de mooie omgeving en zwemmen in het prachtig gelegen zwembad. In de middag terug naar Batu. Samen met de mensen van de guesthouse wordt er een Indonesische maaltijd bereid.

ZATERDAG 19 OKTOBER

We staan vroeg op zodat we de zonsopkomst bij Mount Bromo kunnen meemaken. We dalen af in een grote krater en rijden met de busjes over de zandvlakte. Er kan met paardjes naar de Mount Bromo worden gereden (optioneel). Na dit spectaculaire bezoek rijden we met het busje verder naar het oosten van Oost-Java. We overnachten in een comfortabel hotel in Kalibaru, waar het aan de rand van het zwembad heerlijk toeven is.

ZONDAG 20 OKTOBER

Vandaag gaan we met de Land Rover op weg. Onderweg bezoek aan een cacao-, koffie- en rubberplantage. Er is ook de mogelijkheid een stukje te wandelen door het oerwoud. ’s Avonds bezoek aan het strand waar de reuzenschildpadden aan land komen om eieren te leggen.

MAANDAG 21 OKTOBER

Bekijken van het uitzetten van de jonge schildpadjes. Verder gaan we kijken bij een familie die een palmsuikerbranderij runt. Aansluitend naar Banyuwangi. Vrije namiddag. Overnachting in mooi hotel met zwembad.

DINSDAG 22 OKTOBER

Al heel vroeg bezoeken we vandaag het vulkanisch zwavelmeer van Kawah Ijen. Dit eens stevige wandeling, via een gravelachtig voetpad (hoogteverschil 500 meter). Daarna terug naar Banyuwangi en oversteek naar Bali. Via een mooie rit langs de kust rijden we naar Lovina. Vrije namiddag.

WOENSDAG 23 OKTOBER

Vroeg in de morgen gaan we dolfijnen op zee bekijken. Na het ontbijt gaan we vanuit Lovina landinwaarts naar het vulkanisch meer van Kintamani. Hierna verder naar de beroemde rijstterrassen van Tegallalang. Verder naar Ubud, een bekende en geliefde plaats, waar u volop van kunstnijverheid kunt genieten.

DONDERDAG 24 OKTOBER

We bezoeken vandaag het waterpaleis bij Tirtagangga en de prachtig gelegen Hindoetempel van Besakih. Daarna terug naar Ubud.

VRIJDAG 25 OKTOBER

Vrije dag om het levendige centrum van Ubud te verkennen of waar u een mooie wandeling door de rijstvelden kunt maken. Aanrader: bezoek kunstmarkt of Balinese dansvoorstelling.

ZATERDAG 26 OKTOBER

Bezoek aan Monkey Forest in Ubud. Vervolgens naar het zuidwesten, naar Tanah Lot, de bekende tempel in zee. Daarna rijden we naar Seminyak. Vrije middag.

ZONDAG 27 OKTOBER

Ook vandaag staat een vrije dag op het programma. Bezichtig Seminyak – onze gids kent er alle ‘hotspots’ – in combinatie met een heerlijke duik in het water.

MAANDAG 28 OKTOBER

Vrije voormiddag. Aan het einde van de middag is de transfer naar het vliegveld van Denpasar. Aansluitend is de vlucht naar Zaventem.

DINSDAG 29 OKTOBER

Aankomst Zaventem in de loop van de ochtend.

 

Opmerkingen:

  • Hotels kunnen vervangen worden ,waarbij gestreefd wordt naar dezelfde categorie. 
  • Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.   
Share

Contacteer mij