Datum 
zaterdag 12 december 2020 t/m zondag 13 december 2020
Bestemming 
Belgium
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
239,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 50 EUR
Inbegrepen 
middagmaal op zaterdag - vrij bezoek oorlogsmuseum Overloon - avondmaal (buffet) met overnachting en ontbijt
Niet inbegrepen 
middagmaal op zondag - dranken - annulatieverzekering (5% van de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (7% van de reissom)
Reisbeschrijving 

Oorlog en Vrede

Nadat de Slag om Arnhem was verloren door de geallieerde troepen, hoopten die zich op in de Corridor en zochten een uitweg. Maar de Duitse troepen waren nu gewaarschuwd en groeven zich in rondom Venlo. Eind september 1944 volgde de bloedige slag om Overloon. Op deze plaats deze is het indrukwekkende 'Oorlogsmuseum Overloon' ontstaan. Vredevoller gaat het er de volgende dag aan toe met een bezoek aan Düsseldorf en zijn vermaarde Kerstmarkten.

 

ZATERDAG 12 DECEMBER

Na onze ophaalronde rijden we, met vrije koffiestop onderweg, naar Overloon in Nederland. Middagmaal ter plaatse met daarna bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon. Het museum bestaat in feite uit twee delen. Een eerste deel omvat een tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich? En wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er als je Joods bent? In de tentoonstelling vertellen acht personen hun verhaal.  Een tweede deel bestaat uit  een grote militaire hal met een prachtige collectie van 150 voer- vaar- en vliegtuigen. Voor wie niet wenst deel te nemen aan het museumbezoek, wordt een alternatief programma voorzien.  Verder naar hotel voor avondmaal en overnachting.

 

ZONDAG 13 DECEMBER

Vandaag tijd om te genieten op de topper der kerstmarkten: Düsseldorf! De schitterende kerstwereld van de stad zal je zeker weten te bekoren. De hutten in het hart van de oude stad bieden een unieke ervaring met kerstmuziek, oude ambachten en verschillende kerstmarkten op loopafstand van elkaar verwijderd. Gezinsvriendelijk gaat het eraan toe op de Schadowplatz, hip aan de kraampjes in de “Kerststraat” Schadowstrasse en nostalgisch bij het Rathaus. Daar vervaardigt een houtsnijder, uit het district Bethlehem, kribbefiguren van olijfhout. Op de Heinrich-Heine-Platz doet de “Engeltjesmarkt” de harten sneller kloppen met ambachtelijk vervaardigde artikelen.

U heeft vandaag ruim de tijd om te genieten van alle winkels, de gezellige sfeer op de kerstmarkt en de vele kerstdecoraties. In de vooravond verlaten we Düsseldorf om voldaan terug huiswaarts te keren.

Share

Contacteer mij