Datum 
zaterdag 11 december 2021 t/m zondag 12 december 2021
Bestemming 
Belgium
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
239,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 50 EUR
Inbegrepen 
middagmaal op zaterdag - vrij bezoek oorlogsmuseum Overloon - avondmaal (buffet) met overnachting en ontbijt
Niet inbegrepen 
middagmaal op zondag - dranken - annulatieverzekering (5% van de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (7% van de reissom)
Reisbeschrijving 

 

*** Omwille van de huidige COVID-19 situatie zijn wij voortdurend genoodzaakt om het programma en de uitstappen te wijzigen. Het programma blijft dus steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. 

 

Nadat de Slag om Arnhem was verloren door de geallieerde troepen, hoopten die zich op in de Corridor en zochten een uitweg. Maar de Duitse troepen waren nu gewaarschuwd en groeven zich in rondom Venlo. Eind september 1944 volgde de bloedige slag om Overloon. Op deze plaats deze is het indrukwekkende 'Oorlogsmuseum Overloon' ontstaan. De volgende dag bezoeken we Soesterberg met zijn vermaard militair museum. 

ZATERDAG 11 DECEMBER 

Na onze ophaalronde rijden we, met vrije koffiestop onderweg, naar Overloon in Nederland. Middagmaal ter plaatse met daarna bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon. Het museum bestaat in feite uit twee delen. Een eerste deel omvat een tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich? En wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er als je Joods bent? In de tentoonstelling vertellen acht personen hun verhaal.  Een tweede deel bestaat uit  een grote militaire hal met een prachtige collectie van 150 voer- vaar- en vliegtuigen. Voor wie niet wenst deel te nemen aan het museumbezoek, wordt een alternatief programma voorzien.  Verder naar hotel voor avondmaal en overnachting.

ZONDAG 12 DECEMBER 

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar Soesterberg, een vroegere luchtmachtbasis, waar de Nederlandse luchtmacht in 1913 haar ontstaan vond. Naast verschillende Nederlandse jagers en helikopters, is deze basis ook 40 jaar dienstig geweest voor de Amerikaanse luchtmacht met types zoals de Sabre en de Phantom. Op de basis Soesterberg is nu het Nationaal Militair Museum gevestigd dat wij vrij zullen bezoeken. Middagmaal in het restaurant ter plaatse. Bij de terugkeer huiswaarts wordt er nog een even een stop gemaakt in Breda, bij het graf van de Poolse generaal Stanislaw Maczek op de Poolse Oorlogsbegraafplaats. 

Share

Contacteer mij