Datum 
donderdag 15 juli 2021 t/m zaterdag 17 juli 2021
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
295,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 50 EUR
Inbegrepen 
reis op basis van halfpension
Niet inbegrepen 
toegangen, middagmalen, annulatieverzekering (5% op de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (7% op de reissom)
Reisbeschrijving 

Normandië, de streek die jaarlijkse door duizenden mensen wordt bezocht. Zij die meegaan zullen merken dat het zonde is om zo’n streek niet eventjes van dichtbij te bezoeken en te proeven. Het is een streek van kazen, zeevruchten, cider, calvados, romantiek, kunst, van heerlijke landschappen en prachtige kusten, van eeuwenoude steden en verrassend nieuwe architectuur, van een heel boeiende geschiedenis die we heel erg zullen beleven omwille van de landing van 1944. Het resultaat wordt een boeiende en onvergetelijke vakantie. Klaar voor een verkenning?

We verblijven in Hotel  De Paris *** in Courseulles-sur-Mer, een topper van driesterrenniveau dat sinds geruime tijd onder familiale leiding staat. De voornaamste troef van het hotel is de verfijnde keuken. Dankzij de kleinschaligheid is het badplaatsje Courseulles zeer aangenaam om gezellig rond te kuieren.

  

DONDERDAG 15 JULI 

We nemen de autoweg over Abbeville en houden daar een vrije koffiestop, vooraleer we in Rouen aankomen. In de hoofdstad van Normandië bezoeken we de historische binnenstad, de kathedraal, de “Gros Horloge”, de winkelstraten en de Place du Vieux Marché waar Jeanne D’Arc verbrand werd. Niet voor niets wordt Rouen beschouwd als één van Frankrijks mooiste steden. Middagmaal ter plaatse. De namiddag brengt ons over Lisieux , de stad die bekend staat door de Heilige Theresia en herbergt een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de gotische Saint-Pierre kathedraal en de Basilique Sainte Thérèse. De stad is tevens de ideale uitvalsbasis om Normandië te ontdekken. Verder naar ons hotel in Courseulles-sur-Mer voor avondmaal en overnachting.

VRIJDAG 16 JULI 

We keren even terug naar D-Day. In de voormiddag bezoeken we de Duitse observatiepost van Pointe du Hoc. Een 30 m hoge klif bij Omaha Beach. Deze rots werd zwaar gebombardeerd zodat de Amerikaanse Rangers, zij het met zware verliezen, deze konden beklimmen. We ontdekken een surrealistisch landschap dat er nog bij ligt zoals in 1944. We zetten onze tocht verder naar de aan de kust gelegen monumentale Amerikaanse begraafplaats US Military Cemetery St-Laurent in Colleville-sur-mer, hier liggen  bijna 10.000  gesneuvelde Amerikanen begraven. We zetten onze tocht verder, via de landingsstranden komen we in het gekende Arromanches. Middagmaal ter plaatse.  Deze badstad was tijdens de landing op 6 juni 1944 één van de voornaamste doelen van de geallieerden, die er een kunstmatige haven bouwden van waaruit de gelande troepen konden worden bevoorraad van wapens en munitie. We zien er de overblijfselen van deze haven. We zetten onze tocht verder naar Bayeux. Een gezellig provinciestadje met kleine en gezellige winkelstraten en een prachtige kathedraal, dat in tegenstelling tot het nabij gelegen Caen gespaard is gebleven van alle oorlogsgeweld. Terug naar ons hotel in Courseulles-sur-mer.

ZATERDAG 17 JULI

Na het ontbijt vangen we onze terugreis aan waarbij we in de voormiddag nog een bezoek brengen aan het bijzonder mooie havenstadje Honfleur. Dit charmante plaatsje is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen met voorgevels bedekt met leien. Ontdek de schilderachtige straatjes van deze stad waar de impressionisten zoals Monet hun inspiratie opdeden. Of bekijk de boten die af en aan varen in de haven. Na het middagmaal  vangen we de terugreis aan waarbij we onderweg halt houden in één van de mooiste dorpjes van Noord-Frankrijk, het bloemendorp Gerberoy, na dit bezoek rijden we huiswaarts met talrijke mooie herinneringen en heel veel smaakgenot.

Share

Contacteer mij