Datum 
zaterdag 29 juni 2019 t/m dinsdag 02 juli 2019
Bestemming 
Hungary
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
545,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 115 EUR
Inbegrepen 
vervoer luchthaven Zaventem heen en terug - Zaventem Budapest Zaventem - plaatselijke transfers - verblijf in kamer en ontbijt
Niet inbegrepen 
toegangen (bezoek Parlement op voorhand inschrijven en betalen - 10 EUR p.p.) - maaltijden - dranken - persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (5,5 % van de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (6,5 % van de reissom)
Reisbeschrijving 

De koningin van de Donau” of “het Parijs van Oost-Europa”, twee bijnamen die wel eens gebruikt worden voor de Hongaarse hoofdstad. Terecht ! Budapest is als nieuwe citytrip meer dan de moeite waard en kan ons gedurende vier dagen boeien met indrukwekkende architectuur, pleinen, parken en fonteinen. Tevens biedt deze moderne stad tal van shopping- en ontspanningsmogelijkheden.  De vele kuurbaden en koffiehuizen zijn zeker een must. Tijdens deze 4-daagse bezoeken we Budapest op een aangenaam tempo en stellen we met 100% zekerheid vast dat deze stad veel gezichten heeft en vooral een reis waard is!

 

ZATERDAG 29 JUNI

Ochtendvlucht met Brussels Airlines. Bij aankomst transfer naar Roombach Hotel ***, onze verblijfplaats voor de komende dagen. We gaan van start met een wandeling richting Joodse buurt waar we in de omgeving de eerste honger kunnen stillen (facultatieve lunch). Na de lunch start de verkenning van de Joodse buurt en wandelen we via de synagoge tot aan de Vaci Utca en verkennen de Pest-zijde: Varosmarty Ter, de Stefansdom en de Andrassy Utca met het indrukwekkende operagebouw en de vele koffiehuizen. Nog  een terrasje op het stemmige Lisztplein en we eindigen weer aan ons verblijfshotel. In de buurt zijn talrijke restaurantjes aanwezig voor een heerlijk avondmaal.

ZONDAG 30 JUNI

Na het ontbijt trekken we tot aan het meest indrukwekkende gebouw van de stad: het Hongaarse parlement. Bezoek moet op voorhand gereserveerd worden (+/- 10 EUR p.p. – door te geven bij inschrijving).  Hierna steken we de Donau via de Kettingbrug over richting Buda. Onderaan de heuvel nemen we de kabelspoorbaan (facultatief) of gaan we te voet tot aan de Burchtheuvel (Unesco Werelderfgoed), de Matthiaskirche en natuurlijk het Vissersbastion met haar zeven typische torens. Vanaf de terrassen heeft u een subliem uitzicht op de bruggen en Pest. De barokke pastelkleurige gevels op de citadel in Buda vertellen ons over de poëten, musici en geleerden die er in het verleden woonden. Vrije maaltijd.

MAANDAG 1 JULI

Na het ontbijt nemen we de metro, de oudste op het Europese vasteland, tot aan het Heldenplein met de 36 meter hoge triomfzuil. Het is de toegangspoort tot het stadspark Varosliget. In het park is er voldoende afwisseling: het museum voor beeldende kunsten, de zoo, het kunstmatige meer en natuurlijk ook het Széchenybadcomplex. Na de lunch (vrij) gaat u tot bij het “House of terror” een museum dat u de recente geschiedenis van het communistisch regime leert kennen. Daarna rest er nog wat tijd om te genieten van en terras of wat te gaan shoppen.

DINSDAG 2 JULI

Vandaag verkennen we Budapest per fiets. De stad is goed aangepast aan de zwakke weggebruiker. Tijdens onze rit kunnen we nog eens nagenieten van de highlights van de stad maar bezoeken we ook het Margareta-eiland, een 92 hectare groot gebied met een wondermooie rozentuin, kuurhotels en een kunstenaarspromenade. Een ware oase in de stad.  Na het vrije middagmaal is er eventueel nog tijd om een (facultatieve) boottocht te maken om al het moois langs de Donau nog eens te bekijken en te fotograferen of om wat te gaan shoppen in de mooie winkelcentra…. In de namiddag vertrek naar de luchthaven voor onze vroege avondvlucht richting Brussel.

Share

Contacteer mij