Datum 
woensdag 15 mei 2019 t/m zaterdag 18 mei 2019
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Minibus
Prijs 
485,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 66 EUR
Inbegrepen 
reis op basis van halfpension
Niet inbegrepen 
middagmalen - toegangen - annulatieverzekering (5,5% van de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (6,5 % van de reissom)
Reisbeschrijving 

MET MINIBUS - MAX. 8 PERSONEN 

Tijdens deze vierdaagse verkennen we één van de mooiste streken van Frankrijk voor wie houdt van natuur, landschappen, vergezichten. Verwacht hier geen hooggebergte, maar wel het liefelijk glooiende landschap van de Alpenweiden, de typische grote boerderijen waarin mensen en dieren allemaal onder een dak verblijven, de grasvlaktes die in de lente veranderen in bloementapijten. We verblijven  in een charmante hoeve die werd omgebouwd tot hotel (***), in het centrum van een klein juradorpje waar het charmante karakter van de boerderij mooi gecombineerd werd met de luxe die wij van zo een hotel verwachten. ’s Avonds kan je hier de dag laten bezinken in de sauna van het hotel.

Dit is geen vakantie voor mensen die graag veel kilometers stappen maar toch zal er hier en daar wat gewandeld worden, wandelen staat hier gelijk aan genieten, het tempo is gezapig, de etappes zijn kort, onderweg is er veel te zien en is er tijd voor een pauze. Op het programma van deze reis staat in de eerste plaats de natuur, de watervallen van de Herisson, het dorpje Baume les Messieurs (dat je misschien kent als het dorpje van les Trois Cloches van Edith Piaf). Maar op reis gaan is ook proeven, proeven van de plaatselijke Comté-kaas, de wereldberoemde La Vache Qui Rit, maar ook de gerookte charcuterie, genieten van de Macvin (aperitief), de originele Pastis en de Vin Jaune. We bezoeken ook een paar bijzondere plaatsen zoals Besançon, de stad gebouwd op een hoefijzerrots met de spectaculaire citadel van Vauban. In de Saline Royale (koninklijke Zoutmijn) herleeft de tijd waarin zout het duurste product op aarde was. Maar het zullen toch vooral de rotsen en kloven, de cirques, de riviertjes en watervallen, bergen en dalen zijn die ons zullen bijblijven.

Op de heenweg rijden we via het natuurgebied van de Bossen van het Oosten (Forets d’Orient). Terugkeren doen we via Belfort en zijn befaamde leeuw en de hoogste top van de Elzas, le Ballon d’Alsace.

Share

Contacteer mij