Datum 
vrijdag 20 december 2019 t/m maandag 23 december 2019
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
545,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 105 EUR
Inbegrepen 
reis op basis van halfpension
Niet inbegrepen 
middagmalen - toegangen - annulatieverzekering (5,5 % van de reissom) - annulatie- en bijstandsverzekering (6,5 % van de reissom)
Reisbeschrijving 

Veel van onze tradities rond de Kerstdagen komen uit de streek van het Zwarte Woud en de Elzas. Kerstmarkten zijn hier nog echt en authentiek, lekker ouderwets. Hier komt de warme wijn niet uit een goedkope fles, maar wordt hij bereid volgens het aloude recept van grootmoeder. Alle straatjes, dorpjes, huizen zijn versierd, overal diezelfde feeërieke en authentieke kerstsfeer. Kerst in de Elzas en het Zwarte Woud moet je vooral proeven, heel wat lekkernijen kun je alleen in deze periode proeven : de Berawecka bijvoorbeeld, la Tourte de Noel of de confiture de Noël. Wedden dat je vanop deze reis van alles meebrengt voor op je Kersttafel ?

Tijdens deze vierdaagse duiken we onder in de kerstsfeer en dat combineren we met een aantal heerlijke winterwandelingen in de prachtige bossen en stadjes. Wandelen is op deze reis geen snelheidsrace, maar genieten van elke stap, de etappes zijn kort, er is tijd voor een pauze. En hier bots je telkens weer op een verrassende ruïne of op een adembenemend landschap.

Dag 1 brengt ons langs Petite Pierre en nog meer typische dorpjes naar Obernai voor onze eerste portie kerststemming. We overnachten in het mooie vestingstadje Kaysersberg-Kintzheim, onlangs nog verkozen tot mooiste dorpje van Frankrijk. 

Dag 2 beklimmen we de berg van Haut-Koeningsbourg en bezoeken het kasteel dat Kaiser Wilhelm liet restaureren om al zijn vrienden te imponeren. In de namiddag bezoeken we de bakker die 1400 verschillende confituren verkoopt en keren terug naar de mooiste kerstmarkt van de wereld, die van Kaysersberg zelf.

Dag 3 brengt ons over de grens, naar het Duitse Zwarte Woud in en om Freiburg im Bresgau, het valt meteen op hoe de streken aan beide kanten van de Rijn op elkaar lijken. Ook hier de roze granietsteen, de bossen, de rotsen, de kastelen en de Kerstmarkten.

Dag 4 brengt ons terug naar Straatsburg. Hier worden in de kerstperiode 14 wandtapijten uit de 17de eeuw getoond in de kathedraal, echte meesterwerkjes in het centrum van een stad die helemaal in de kerstsfeer baadt.  Na nog een laatste winterwandeling naar een kasteel in Lembach keren we terug naar huis, want morgen is het Kerstavond in Vlaanderen en dan moet je al dat moois uit de Elzas en het Zwarte Woud op je eigen feesttafel toveren. 

In functie van de activiteiten op de verschillende Kerstmarkten en in de regio kan de volgorde en inhoud van het programma worden aangepast.

Share

Contacteer mij