Datum 
zondag 28 april 2019 t/m woensdag 01 mei 2019
Bestemming 
Poland
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
595,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 98 EUR
Inbegrepen 
vervoer luchthaven Zaventem heen en terug - vlucht Zaventem Krakau Zaventem - plaatselijke transfers - verblijf in halfpension - stadswandeling in Krakau - bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka en de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau met NL-talige gids
Niet inbegrepen 
middagmalen - dranken en persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (5,5 % van de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (6,5 % van de reissom)
Reisbeschrijving 

Witamy  w Krakowie! Welkom in Krakau!

De mooiste stad van Polen, ook wel het Firenze van Polen genoemd, is een vrolijke en bruisende stad. Een pittoresk openluchtmuseum met een turbulent verleden versus een jonge, levendige universiteitsstad. Haar indrukwekkende architecturale en artistieke rijkdom zorgt ervoor dat het stadscentrum tot het Unesco Werelderfgoed behoort. Even buiten de stad vind je de harde realiteit van de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau en zorgen de gigantische zoutmijnen van Wieliczka voor een onvergetelijke ervaring.

ZONDAG 28 APRIL

Brussels Airlines lijnvlucht naar Krakau. Transfer naar Hotel Matejko ***. Check-in. Vrije namiddag voor een korte kennismaking met de stad of een vrij bezoek aan het Schindlermuseum. Avondmaal en overnachting in het hotel.

MAANDAG 29 APRIL 

We bezoeken de stad onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids. Hoogtepunten zijn het marktplein met de Lakenhallen en de gotische Mariakerk, de Koninklijke route, de barbakan, de Florainska-poort, de Wawel-heuvel met het Koninklijk kasteel en het Kazimierz-district (Joodse wijk).

DINSDAG 30 APRIL

Vandaag staat ons een harde confrontatie met een donkere bladzijde uit de geschiedenis te wachten in de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, wereldwijd symbolen van Holocaust en genocide. Muren, prikkeldaadversperringen en executiemuren herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. In minder dan 5 jaar zijn bijna 1,3 miljoen mensen, merendeels Joden, naar hier gedeporteerd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

WOENSDAG 1 MEI

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel.

Share

Contacteer mij