Datum 
vrijdag 24 april 2020 t/m dinsdag 28 april 2020
Bestemming 
Germany
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
795,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 75 EUR
Inbegrepen 
reis in volpension en toegangen
Niet inbegrepen 
dranken, annulatie- en bijstandsverzekering (51 EUR p.p.)
Reisbeschrijving 

Hamburg is één van de leukste steden van Duitsland.  Het is een metropool, maar is toch compact genoeg om tijdens een stedentrip een hoop te zien en doen. Hamburg is een moderne, hippe stad waar veel oude wijken een compleet nieuw gezicht hebben gekregen. En wist je dat dit in 2011 ook de groenste stad van Europa was? Het bijzondere aan Hamburg is dat het zo’n stad is waar je helemaal niet hoeft te wennen. Je voelt je er meteen thuis. Overal in de stad ben je omringd door water: de rivier de Elbe stroomt dwars door de stad en maakt het leven hier uniek. Ook qua architectuur en design is Hamburg een uitblinker. Wat je zeker niet mag missen aan het water is bijvoorbeeld Speicherstadt, een uniek complex van oude pakhuizen.

 

VRIJDAG 24 APRIL

We rijden via Antwerpen naar omgeving Venlo voor een koffiestop. Verder door het Ruhrgebied richting Münster en Osnabrück met een stop voor het middagmaal.  In de namiddag maken we nog een korte stop in de Hanzestad Bremen. Het marktplein wordt omringd door prachtige versierde huizen en op het plein staat ook het groepsbeeld van de Bremer Stadtmusikanten, bekend uit het befaamde sprookje van de gebroeders Grimm. Verder naar ons verblijfshotel.

We verblijven 3 dagen in de omgeving van Zeven in een groene omgeving, in een familiaal 3-sterren superior hotel. Alle kamers in het hotel beschikken over bad of douche, haardroger en WC, alsook TV.  's Morgens is er een rijkelijk ontbijtbuffet en 's avonds is er een 3-gangen menu of worden de maaltijden in buffetvorm geserveerd.

 

ZATERDAG 25 APRIL

Vandaag bezoeken we Hamburg. Samen met een plaatselijke gids ontdekken we de stad. Wist u dat Hamburg meer kanalen heeft dan Venetië en meer bruggen dan Amsterdam? En midden in de stad ligt het grote Alster-meer. Uniek! De meest sfeervolle wijk van Hamburg is de Speicherstadt. Er staan prachtige pakhuizen, geheel opgetrokken in rode baksteen. Een deel van deze op houten palen gebouwde pakhuizen zijn nog in gebruik. We houden ook even halt bij de belangrijkste kerk van Hamburg, de St. Michaeliskirche. We maken er ook een boottocht van +/- 1 uur die ons brengt naar en langs de adembenemende haven van Hamburg. Dit is één van de grootste en belangrijkste havens ter wereld.

 

ZONDAG 26 APRIL

Na het ontbijt gaat het richting Altes Land, een prachtige regio. We worden er verwelkomd door een plaatselijke gidse en worden er begeleid voor een tour door het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Noord-Europa. We leren er alles over de regio, tradities en geschiedenis. In het voorjaar kan men er de prachtige bloei bewonderen van de fruitboomgaarden. We brengen er ook een bezoek aan een bedrijf waar de fruitteler u persoonlijk  door zijn fruitboerderij en de plantages zal begeleiden. Je leert alles over de appel, de teelt en het leven op de boerderij. We brengen ook een bezoek aan het stadje Stade, waar we een rondleiding door de historische Hanzestad maken. We zien er de prachtige vakwerkhuizen en de romantische vismarkt.

 

MAANDAG 27 APRIL

Vandaag ontdekken we Lüneburg. De “Zoutstad” Lüneburg groeide dankzij de zoutwinning in de 16de  eeuw uit tot een van de rijkste steden van de Hanze. Dit is nog steeds te zien in het bijzonder goed behouden middeleeuwse centrum, met haar historische gevels en de charme van een levendige universiteitsstad. Onder leiding van een plaatselijke gidse slenteren we door de romantische steegjes in de oude binnenstad, door het schilderachtige Wasserviertel en over het marktplein voor het middeleeuwse Raadhuis. Na het middagmaal ontdekken we de Lüneburger Heide, het grootste heidegebied van Duitsland. De droge en weinig vruchtbare vlakte is voor het grootste gedeelte bedekt met heide. De vele hunebedden duiden op prehistorische nederzettingen. De mooiste heidelandschappen vindt men in de “Zentralheide”, waar een 20.000 ha groot gebied tot Naturschutzpark Lüneburger​ heide werd uitgeroepen, het eerste Duitse natuurpark. Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

DINSDAG 28 APRIL

We vatten onze terugreis aan over, Bremen, Osnabrück tot in Emsbüren voor een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij, waar meer dan 300 miljoen planten per jaar de kassen verlaten. Laat je verbazen over de automatisering in de tuinbouwbranche. Verder tot in omgeving Hengelo voor ons middagmaal om zo via Breda en Antwerpen terug huiswaarts te keren.

Share

Contacteer mij