Datum 
donderdag 19 september 2019 t/m maandag 23 september 2019
Bestemming 
United States
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
899,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 98 EUR
Inbegrepen 
vluchten H/T Brussel New York (incl. bagage) – luchthaventaksen – 3 nachten accommodatie met ontbijt op basis van een standaard dubbele kamer – alle vermelde transfers in luxe autocar – alle buiten bezoeken – Nederlandstalige begeleiding gedurende de ganse reis – de lokale BENY-gids – reisdocumenten met gedetailleerd programma – stadsplan Manhattan – premium garantiefonds
Niet inbegrepen 
maaltijden en excursies (opties – zie uitleg *CITYPACK) – **Broadway Musical - dranken en alle persoonlijke uitgaven – internationale reispas - verplichte toestemming om in de VS binnen te komen (ESTA), annulatieverzekering (5,5% op de reissom), annulatie- én bijstandsverzekering (8% op de reissom), vervoer luchthaven Zaventem heen en terug (50 EUR p.p. – opgeven bij inschrijving)
Reisbeschrijving 

Frank Sinatra zong het al… “ I wanna wake up in a city that never sleeps”.  New York heft niet voor niets de bijnaam “The Big Apple”.  Het leven staat er nooit stil en de mogelijkheden zijn grenzeloos. Bezienswaardigheden zoals de Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Manhattan, …. moet je gezien hebben. Maar ook Harlem en The Bronx zijn de moeite waard om te ontdekken. De energie van de stad en de overweldigende architectuur zal je meer dan verbazen.

 

DONDERDAG 19 SEPTEMBER: BELGIË – NEW YORK / NEW YORK CITY SIGHTSEEING TOUR

Yeah, America, here we come! We vertrekken ‘s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken en je maakt kennis met de groep. Aankomst in Newark of JFK airport rond de middag. Samen met de tourleader starten we onze city tour door de Big Apple. Je zal meteen worden overweldigd door de skyline van deze wereldstad. In de vooravond check-in in het prachtige hotel Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig) waar je kan bekomen van de reis en genieten van de faciliteiten (spa, fitness, sauna, jacuzzi, …). We genieten samen van een 3-gangendiner in Jack Dempsey’s Broadway Restaurant (optie).

VRIJDAG 20 SEPTEMBER: DOWNTOWN NY / HUDSON RIVER / GROUND ZERO / WALL STREET / LITTLE ITALY / SOHO / GREENWICH VILLAGE

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrekken we rond 08u30 naar New York waar onze verkenning van Downtown NY begint met een 2-uur durende cruise (optie). Via de Hudson rivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island en natuurlijk het vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. Na dit avontuur ontmoeten we onze lokale BENY-gids en vertrekken we voor een begeleide wandeling die begint bij het zeer indrukwekkende Ground Zero. We wandelen verder naar Wall Street (Battery Park). Vandaar gaat het verder naar Little Italy voor een lunch (optie) in een typisch Italiaanse trattoria waar de grote Enrico Caruso ooit nog heeft gezongen. De rest van de namiddag rest er vrije tijd om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village zelf te ontdekken. ’s Avonds neemt de gids je mee voor een diner op een toplocatie bij Times Square (optie) en terugkeer naar het hotel.

ZATERDAG 21 SEPTEMBER: MIDTOWN / ROCKEFELLER CENTRE / BROADWAY MUSICAL

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het indrukwekkende Manhattan. Samen met de gids zal je deze 3de dag Midtown NY ontdekken: Central Park, Fifth Avenue, Times Square, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen… soms per autocar, soms te voet. Halverwege de uitstap beklimmen we de 77 verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een VIP-entry pass (optie). Mogelijkheid om New York te ontdekken vanop de “Top of the Rock”: het panoramisch dek van de Rockefeller Centre met een adembenemend zicht over de stad. Lunch in het meest authentieke ‘lounge restaurant’ van New York (optie). Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. ’s Avonds vrij avondmaal met de mogelijkheid om samen met de groep een échte Broadway musical te bezoeken (optie). In de late avond terugkeer naar het hotel.

ZONDAG 22 SEPTEMBER: HARLEM / THE BRONX

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het mythische noorden van de “Big Apple” (optie). We verkennen onder begeleiding van een ervaren gids de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren: Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot “the place to be”. We worden ontvangen in een typisch kerkje waar een gospelkoor ons opwacht (een absolute aanrader). Na het gospelconcert nemen we je mee naar een authentiek “soul food” restaurant (optie). In de vooravond vertrek naar België met een koffer vol talloze spectaculaire herinneringen aan deze stad.

MAANDAG 23 SEPTEMBER: NEW YORK – BELGIË

Aankomst rond 08u00 in Zaventem.

 

* CITY PACK: 
Diner Irish Pub Avond 1 – boottocht Hudson River – lunch in een typische Italiaanse trattoria – diner restaurant in de buurt van Times Square – lunch in een trendy lounge – panoramisch deck Rockefeller Centre - Harlem & The Bronx: Gospelkoor + ‘soulfood’ lunch 
TOESLAG CITY PACK: 279 dollar (ter plaatse te betalen – kan ook in euro +/- 250 EUR)

**BROADWAY MUSICAL: 
Op zaterdagavond genieten de New Yorkers graag van een Broadway musical of show. Wij reserveren vooraf voor u een plaats in één van de meest bekroonde musicals. Duurtijd: 2u30. RICHTPRIJS: 98 dollar (ter plaatse te betalen – kan ook in euro +/- 87 EUR)
 

Share

Contacteer mij