Datum 
zaterdag 14 augustus 2021 t/m zaterdag 21 augustus 2021
Bestemming 
Belgium
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 170,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 215 EUR
Inbegrepen 
verblijf in 3*-hotel o.b.v. volpension, ingangen bezoeken inbegrepen, ¼ wijn inclusief bij alle maaltijden
Niet inbegrepen 
annulatie- en bijstandsverzekering: 83 EUR p.p.
Reisbeschrijving 

Waar bergen en zee elkaar ontmoeten, kleine dorpjes en gezellige stadjes, deze regio van de Atlantische Pyreneeën is afwisselend. Je kan er de oorspronkelijke cultuur opsnuiven die zich heeft genesteld in een adembenemend landschap. 

 

ZATERDAG 14 AUGUSTUS 

Vertrek over Rijsel, Parijs, Orleans, middagmaal in de omgeving van Blois. In de namiddag zetten we onze weg verder richting Tours, Poitiers, Niort tot omgeving Saintes voor avondmaal en overnachting. 

ZONDAG 15 AUGUSTUS 

Na het ontbijt verder tot in Bordeaux waar we een bezoek brengen aan de stad. Bordeaux, een juweel uit de 18de eeuw. Een zeer opmerkelijk stedelijk en bouwkundig geheel, waar u kunt genieten van een wandeling langs de kades van de Garonne, door de elegante straten en over de monumentale pleinen. Na het middagmaal is er nog wat vrije tijd. We zetten onze weg verder richting St. Pée sur  Nivelle. 

4 dagen verblijf in een eenvoudig, familiaal 3*-hotel voorzien van alle nodige comfort. Kamers met bad of douche en wc.  Bij de maaltijden 1/4 wijn p.p. inbegrepen. 

MAANDAG 16 AUGUSTUS 

In Cambo les Bains bezoeken we de schitterende tuin die bedacht is door de schrijver Edmond Rostand. Hier liet hij het paleis van zijn dromen bouwen, Arnaga, een villa met het formaat van een kasteel. Dit gebouw vormde de inspiratie voor een nieuwe Baskische stijl die in de jaren 1920-1930 ontstond op basis van de traditionele architectuur.  Na het middagmaal bezoek aan Bayonne. In deze historische stad met haar haventraditie wemelt het van de architectonische bijzonderheden. 

DINSDAG 17 AUGUSTUS 

Saint Jean Pied de Port, hoofdstad van Laag Navarra en bekende etappe op de route naar Santiago, heeft zowel bedevaartgangers die hier stopten als de liefhebbers van oude gebouwen veel te bieden. Na het middagmaal verder naar Arcangues waar Luis Mariano kwam wonen in 1961. Biarritz is uitgegroeid tot een internationale badplaats, maar de sporen van dit glorierijke verleden zijn nog altijd in Biarritz terug te vinden. 

WOENSDAG 18 AUGUSTUS 

Aïnhoa is uitgeroepen tot één van de 'Mooiste dorpen van Frankrijk'. Vakwerkhuizen, karakteristieke ronde grafstenen op de begraafplaats en het uitzicht vanaf de kapel Notre-Dame d'Aranazazu zijn niet te missen als u dit dorp bezoekt. Espelette, dit dorp is beroemd vanwege zijn peper! Sindsdien wordt de peper hier gekweekt, gedroogd, in slingers opgehangen voor de gevels van de boederijen en verwerkt in talrijke gerechten en producten.  Na het middagmaal naar Saint-Jean-de-Luz waar we kunnen genieten van de fantastische sfeer in deze badplaats aan zee. Saint-Jean-de- Luz is ook een oude piratenstad, de plaats waar de Zonnekoning getrouwd is met de Infante van Spanje. 

DONDERDAG 19 AUGUSTUS 

Vandaag gaat het richting Spanje tot in San Sébastian. Tussen de Río Urumea en de baai ligt Parte Vieja. Het is een mooie sfeervolle buurt met nauwe straatjes, aparte huisjes, barokke kerken en klassieke pleintjes. Het kloppend hart van de oude stad is Plaza de la Constituciòn. Verder naar Ibardin voor middagmaal en wat tijd om rond te snuffelen in de vele ventas om nog een souvenir mee te brengen voor de thuisblijvers. 

VRIJDAG 20 AIUGUSTUS 

We vatten onze terugreis aan doorheen de Landes en langsheen Bordeaux naar de omgeving van Cognac voor ons middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoeke aan één van de cognachuizen, waar we gedurende de rondleiding alles leren kennen over de productie van cognac en pineau. Verder naar omgeving Saintes voor avondmaal en overnachting. 

ZATERDAG 21 AUGUSTUS 

Na het ontbijt richting Poitiers, Tours tot in omgeving Etampes voor ons laatste middagmaal. Via Parijs en Rijsel terug huiswaarts. 

 

* De volgorde van de uitstappen ter plaatse kan eventueel nog gewijzigd worden. 

Share

Contacteer mij