Datum 
zaterdag 29 juni 2019 t/m zaterdag 06 juli 2019
Bestemming 
Austria
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 095,00 €
Extra info 
TOESLAG EENPERSOONSKAMER: 125 EUR
Inbegrepen 
reis in volpension en toegangen
Niet inbegrepen 
dranken - annulatieverzekering (5,5% op de reissom) of annulatie- en bijstandsverzekering (6,5% op de reissom)
Reisbeschrijving 

Karinthië, is het meest zuidelijke deel van Oostenrijk en ligt omzoomd door een ring van bergen. Het zacht glooiend plateau met zijn vele kristalheldere meren trekt de zon naar zich toe en zorgt ervoor dat het heerlijk verblijven is. Uitzichtpunten, kloven, watervallen, kastelen, historische resten en mooie rivierdalen maken dat Karinthië zowel voor de natuurliefhebber, als de kunstliefhebber of de levensgenieter iets in petto heeft.  

 

ZATERDAG 29 JUNI

We rijden via Brussel, Aachen, tot in Bingen (middagmaal), verder via Heilbronn en Stuttgart tot in omgeving Augsburg voor ons avondmaal en overnachting.

ZONDAG 30 JUNI

Langsheen München en Rosenheim en via de Chiemsee richting Bad Reichenhall tot aan de Königssee voor ons middagmaal. Verder via Hallein en de Tauerntunnel naar onze verblijfsplaats.

4 dagen verblijf te Latschach bei Velden am Wörthersee. We logeren er in een 4-sterrenhotel met buitenzwembad. Alle kamers beschikken over tv, wc, douche of bad. ’s Morgens een verzorgd ontbijtbuffet, ’s avonds is er een 3-gangenmenu met keuze voor hoofdgerecht, salade- en dessertbuffet. Gedurende ons verblijf maken we de uitstappen onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gidse.

MAANDAG 1 JULI

Na het ontbijt gaat het richting Velden, een geliefde trekpleister voor de jetset. We maken er een korte wandeling en schepen in voor een boottocht op de Wörthersee richting Maria Wörth waar we beide kerkjes bezoeken. Verder gaat het naar de Pyramidenkogel, een houten uitzichtoren met een bijzondere architectuur. Na het middagmaal rijden we tot in Klagenfurt waar we een stadswandeling maken door één van de mooiste stadscentra van Oostenrijk. Na wat vrije tijd gaat het richting hotel via de noordoeverweg van de Wörthersee.

DINSDAG 2 JULI

We vertrekken richting Ossiachersee, richting Feldkirchen om zo de Nockalmstrasse te bereiken, één van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De weg verbindt de plaatsen Innerkrems in het noorden en Ebene Reichenau in het zuiden, via een 35 kilometer lange weg door de bergen. Tijdens de 52 haarspeldbochten wordt je continue getrakteerd op indrukwekkende uitzichten kom je langs de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Onderweg houden we verschillende haltes en nemen we onze lunch in een berghut. In de namiddag dalen we terug af naar Millstatt aan de Millstättersee waar we nog een halte houden, en via het Gegendtal, langs de Brennsee en de Afritzersee gaat het terug naar het hotel.

WOENSDAG 3 JULI

Een dagje in Bella Italia staat ook op het programma. We rijden via Arnoldstein naar Spilimbergo waar we een bezoek brengen aan de wereldberoemde mozaïekschool. Na een korte wandeling door het stadje gaat het verder naar San Daniele, een middeleeuws dorpje voor ons middagmaal waar we kunnen proeven van de beroemde ‘San Daniele’ ham. In de namiddag terug over Venzone, het dorpje dat na de aardbeving van 1976 met zijn oude stenen opnieuw opgebouwd werd.

DONDERDAG 4 JULI

Vandaag bezoeken we het historische Karinthië en gaat het richting Zollfeld en Maria Saal met een stop bij de Herzogstuhl. Bij St. Donat gaat het richting burcht Hochosterwitz (fotostop). Onderweg kunnen we genieten van de mooie uitzichten. Na het middagmaal gaat het richting Gurk voor een bezoek aan de dom. Over Pisweg, langsheen landschappelijke mooie wegen terug naar onze verblijfsplaats.

VRIJDAG 5 JULI

We vatten onze terugreis aan via Salzburg, München, Augsburg met middagmaal onderweg en houden nog even halt in Dinkelsbühl gelegen aan de Romantische Strasse. Het nog volledig ommuurde stadscentrum wordt gekenmerkt door middeleeuwse en renaissance gebouwen. Waarna we verder rijden tot Ilshofen voor avondmaal en overnachting (4-sterrenhotel).

ZATERDAG 6 JULI

Na het ontbijt vertrek via Heillbronn, Speyer, Worms met middagmaal onderweg langs de oevers van de Moezel, via Aachen, Luik en Brussel richting huiswaarts.

Share

Contacteer mij