Datum 
zaterdag 10 juli 2021 t/m zaterdag 17 juli 2021
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 250,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 225 EUR
Inbegrepen 
reis in volpension en 1/4 wijn bij alle maaltijden - toegangen
Niet inbegrepen 
annulatie- en bijstandsverzekering (88 EUR p.p.)
Reisbeschrijving 

We gaan op ontdekking naar een onbekend, maar prachtig gebied in de Provençaalse Alpen, in de 19de eeuw nagenoeg geheel ontvolkt, waardoor de natuur de kans kreeg te herstellen. Fraaie kalkmassieven en een bijzonder rijke planten- en dierenwereld. Een uniek treffen van de mediterrane sfeer van de Provence met het koele hooggebergte van de Dauphiné.

 

ZATERDAG 10 JULI 

Via Rijsel, Reims en Troyes rijden we tot in de omgeving van Langres voor ons middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar de Jura tot Salins les Bains waar we een bezoek brengen aan de Grande Saline. Onze route gaat verder tot in de omgeving van Bourg en Bresse  (avondmaal en overnachting).

ZONDAG 11 JULI 

Na het ontbijt rijden we verder langsheen  Grenoble om zo via de route Napoleon Corps te bereiken.  We nemen er ons middagmaal en in de namiddag rijden we tot aan het heiligdom van Notre Dame de la Salette. Het natuurschoon is er overweldigend en groots.  We dalen terug af om zo via Gap onze verblijfplaats te bereiken.

Verblijf in een 3 sterren hotel gelegen aan de rand van het dorpje, alle kamers zijn uitgerust met douche of bad, toilet, safe, tv, radio en minibar. Het hotel is tevens voorzien van een verwarmd zwembad, jacuzzi, sauna...

's Morgens is er een ontbijtbuffet, 's middags is er een 4-gangen menu  en de maaltijden 's avonds zijn in buffetvorm.  Gastvrijheid en gedienstigheid tegenover de gasten is de filosofie van dit hotel zodat iedereen zich hier onmiddellijk thuis voelt. 

MAANDAG 12 JULI 

We maken we een eerste verkenningswandeling door het dorpje.  We komen er langs de Pont Romain, en bezoeken er de kerk.  We stoppen er ook nog eens aan de 'Fontaine Miraculeuse'.    Middagmaal in het hotel. In de namiddag gaan we richting Lac de Serre Ponçon, we komen er langsheen verscheidene uitkijkpunten waar we mooie uitzichten hebben op het meer.  We houden ook even halt om er de 'demoiselles coiffées' te bewonderen.  Verder is er een boottocht op het meer voorzien, waarna we onze route verder zetten tot in Embrun, het Nice van de Alpen genoemd.  Na wat vrije tijd rijden we terug naar het hotel.

DINSDAG 13 JULI 

We starten voor een onvergetelijke tocht naar de Gorges du Verdon.  Langsheen de Vallée de la Blanche, gaat het richting Digne les Bains, waarna we verder rijden langs een deel van de Route Napoleon tot in Castellane waar we een stop voorzien in dit typisch charmant provençaals dorpje. Na het middagmaal rijden we langsheen een adembenemende route en ontdekken we de Canyon van de Verdon.  Langsheen de lac van Ste Croix bereiken we Moustiers Sainte Marie, dat behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk, en gekend is voor zijn aardewerk.

WOENSDAG 14 JULI 

Vandaag starten we voor een onvergetelijke bergrit met mooie uitzichten. Het gaat langsheen de Grande Route des Alpes, één van de eerste franse toeristische routes. Hier ontdekken we de mooiste alpenroutes met de Col de Vars en de Col de l'Izoard, bekend van de Tour de France.  We komen er langs het Massif des Ecrins waar we de eeuwige sneeuw zien liggen.  Doorheen de Gorges du Guil komen we in de vallei van de Queyras, een uitzonderlijk mooi landschap met prachtig bebloemde weiden.  We ontdekken er ook het dorpje St Véran met de traditionele houten huizen, fonteintjes en smalle straatjes. 

DONDERDAG 15 JULI 

In de voormiddag gaat het richting Barcelonnette 'la Mexicaine'. Gedurende het bezoek aan de mexicaanse villa zal de gidse ons de avonturen van de Ubayens uitleggen. Na wat vrije tijd in het charmante stadje terug naar het hotel voor ons middagmaal. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan het museum, Museoscope du Lac. Hier Krijgen we uitleg over de grootste aarden stuwdam van Europa.   

VRIJDAG 16 JULI 

Na het ontbijt vatten we onze terugreis aan via Gap, Die en Crest tot Loriol sur Drome. Onderweg nemen we ons middagmaal waarna we verder rijden langsheen Valence, Lyon en Macon tot de omgeving van Chalons sur Saone voor avondmaal en overnachting (3-sterren hotel).

ZATERDAG 17 JULI 

Onze laatste dag brengt ons via Beaune tot in de omgeving van Troyes voor ons laatste middagmaal.  In de namiddag via Reims, St. Quentin en Lille terug huiswaarts.    

Share

Contacteer mij