Datum 
maandag 15 augustus 2022 t/m donderdag 18 augustus 2022
Bestemming 
Hungary
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
495,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 149 EUR
Inbegrepen 
vlucht Zaventem - Boedapest - Zaventem - verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
toegangen: Parlement - fiets- of boottocht - House of Terror (op voorhand in te schrijven bij boeking) - maaltijden - dranken - persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (6,3% van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of Exclusive Selection Europe (7,5% van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

"De koningin van de Donau" of het "Parijs van Oost-Europa", twee bijnamen die wel eens gebruikt worden voor de Hongaarse hoofdstad. Terecht! Boedapest is als nieuwe citytrip meer dan de moeite waard en kan ons gedurende vier dagen boeien met indrukwekkende architectuur, pleinen, parken en fonteinen. Tevens biedt deze moderne stad tal van shopping- en ontspanningsmogelijkheden. De vele kuurbaden en koffiehuizen zijn zeker een must. Tijdens deze 4-daagse bezoeken we Boedapest op een aangenaam tempo en stellen met 100% zekerheid vast dat deze stad veel gezichten heeft en vooral een reis waard is! 

 

MAANDAG 15 AUGUSTUS

Ochtendvlucht met Brussels Airlines. Bij aankomst transfer naar Roombach Hotel ***, onze verblijfplaats voor de komende dagen. We gaan van start met een wandeling richting Joodse buurt waar we in de omgeving de eerste honger kunnen stillen. Na de vrije lunch start de verkenning van de Joodse buurt en wandelen we via de synagoge tot aan de Vaci Utca en verkennen de Pest-zijde: Varosmarty Ter, de Stefandsom en de Andrassy Utca met het indrukwekkende operagebouw en de vele koffiehuizen. Nog een terrasje op het gezellige Lisztplein en we eindigen weer aan ons verblijfshotel. In de buurt zijn talrijke restaurantjes aanwezig voor een heerlijk avondmaal.

 

DINSDAG 16 AUGUSTUS

Na het ontbijt trekken we tot aan het meest indrukwekkende gebouw van de stad en bezoeken het Hongaarse parlement. Hierna steken we de Donau via de Kettingbrug over richting Buda. Onderaan de heuvel nemen we de kabelspoorbaan (facultatief) of gaan we te voet tot aan de Burchtheuvel (Unesco Werelderfgoed), de Matthiaskirche  en natuurlijk het Vissersbastion met haar zeven typische torens. Vanaf de terrassen heeft u een subliem uitzicht op de bruggen en Pest. De barokke pastelkleurige gevels op de citadel in Buda vertellen ons over de poëten, musici en geleerden die er in het verleden woonden. Vrije maaltijd. In de namiddag bezoeken we de Gellertheuvel met het bekende Gellerthotel en de citadel. We keren terug via de buik van Boedapest: de markthallen.

 

WOENSDAG 17 AUGUSTUS

Na het ontbijt nemen we de metro, de oudste op het Europese vasteland, tot aan het Heldenplein met de 36 meter hoge triomfzuil. Het is de toegangspoort tot het stadspark Varosliget. In het park is er voldoende afwisseling: het museum voor beeldende kunsten, de zoo, het kunstmatige meer en natuurlijk ook het Széchenybadcomplex. Na de vrije lunch gaat u tot bij het “House of Terror”, een museum dat u de recente geschiedenis van het communistische regime leert kennen. Daarna rest er nog wat tijd om te genieten van een terras of wat te gaan shoppen.

 

DONDERDAG 18 AUGUSTUS

Vandaag verkennen we Boedapest per fiets. De stad is goed aangepast aan de zwakke weggebruiker. Tijdens onze rit kunnen we nog eens nagenieten van de highlights van de stad maar bezoeken we ook het Maragareta-eiland, een 92 hectare groot gebied met een wondermooie rozentuin, kuurhotels en een kunstenaarspromenade. Een ware oase in de stad. Na het vrije middagmaal is er eventueel nog tijd om een (facultatieve) boottocht te maken om al het moois langs de Donau nog eens te bekijken en te fotograferen of om wat te gaan shoppen in de mooie winkelcentra… In de namiddag vertrek naar de luchthaven voor onze vroege avondvlucht richting Brussel.

Share

Contacteer mij