Datum 
woensdag 07 augustus 2024 t/m woensdag 14 augustus 2024
Bestemming 
Austria
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 350,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 135 EUR
Inbegrepen 
verblijf op basis van volpension - ingangen
Niet inbegrepen 
dranken, verzekeringen (annulatie- en bijstandsverzekering: 100 EUR)
Reisbeschrijving 

Deze reis is in samenwerking met reizen Thor. 

We nemen u mee naar een prachtig gebied dat rijk is aan natuurschoon, hoge bergen, diepe dalen, indrukwekkende rotspartijen en schitterende watervallen. Het circa 35 kilometer lange Pitztal is een zijdal van het Inntal en een paralleldal aan het Ötztal en Kaunertal. Dankzij de beschermde positie aan de noordelijke kant van een belangrijke bergkloof, is het Pitztal één van de droogste gebieden in Tirol. Het is een idyllisch dal met grazige weiden, steile beboste hellingen, schilderachtige dorpjes en een gemoedelijke sfeer. Wat uw wensen ook zijn, Tirol laat de harten van zijn gasten niet onberoerd.

WOENSDAG 7 AUGUSTUS

Vanuit Aartrijke, via Brussel, Aachen tot in de omgeving van  Bingen (middagmaal), verder langsheen Stuttgart, tot in de omgeving van Ulm (avondmaal en overnachting).

DONDERDAG 8 AUGUSTUS

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan de fabrieken van Setra waar we de bouw van autocars kunnen zien. (onder voorbehoud) anders wordt een alternatief voorzien met een bezoek aan de stad Ulm.  Na het middagmaal  verder via Memmingen en de Fernpass naar onze verblijfsplaats Wenns.

We verblijven er in een traditioneel familiaal 3* hotel in Wenns.  Alle kamers zijn voorzien van een zithoek met satelliet-tv. Het is heel rustig gelegen en is bekend voor zijn lekkere keuken waar lekkere Oostenrijkse gerechten geserveerd worden. 3 gangen keuzemenu+ saladebuffet.  WiFi is beschikbaar in de openbare ruimtes van het hotel. U kunt ontspannen in de bar of in de tuin.

VRIJDAG 9 AUGUSTUS:  Kaunertaler Gletscherstrasse

Na het ontbijt vertrekken we op ontdekking langsheen de Kaunertaler Gletscherstrasse, één van de mooiste panoramawegen van Oostenrijk met 29 haarspeldbochten. Wij vervolgen onze route naar het dalstation bij de Kaunertaler Gletscher  De top van de Kaunertaler Gletscher behoort tot één van de mooiste bergtoppen van Europa. Op de terugweg maken wij nog een korte stop.

ZATERDAG 10 AUGUSTUS: Linderhof – Oberammergau  

Uitstap langsheen de Plansee naar het Schloss Linderhof,  gelegen in een prachtige omgeving, waar we het kasteel van Koning Ludwig II van Beieren kunnen bezoeken. We wandelen er door de verschillende vertrekken waar we de pracht en praal van weleer kunnen bewonderen.     Na het middagmaal verder naar Oberammergau bekend om zijn Passiespelen, houtsnijwerk en met zijn talrijke huizen die versierd zijn met fresco’s. 

ZONDAG 11 AUGUSTUS: Silvretta Hochalpenstrasse

De Silvretta Hochalpenstrasse verbindt Paznaun in Tirol met Montafon in Vorarlberg. Het Tiroler deel van de Alpenstraße weg leidt van Galtür over een afstand van ongeveer 10 km naar de Bielerhöhe op 2.032 meter. Hier domineert de hoogste berg in de Oostenrijkse Silvretta, de Piz Buin (3.312 meter), de bergachtige omgeving. Het prachtige berglandschap en de direct aan de weg gelegen stuwmeren Vermunt en Silvretta, maken diepe indruk op de bezoekers. Op de Bielerhöhe zijn er verschillende restaurants en sportfaciliteiten. We nemen ons middagmaal onderweg. Terwijl er op de route bergopwaarts slechts een paar bochten zijn, leidt de weg naar beneden via 30 bochten naar het aangrenzende Vorarlberg.  Via de Arlbergpass keren we terug naar Wenns.

MAANDAG 12 AUGUSTUS: Swarovski – Innsbrück

We starten onze dag met een bezoek aan de kristalwereld van Swarovski gelegen te Wattens.  We komen er in een magische wereld waar je als bezoeker wandelt doorheen de onderaardse wonderkamers waarin kristal magisch gevormd is en met alle zintuigen kan worden beleefd. Na het middagmaal starten we  met een bezoek aan de historische stad Innsbruck, onder begeleiding van een gids. De stad kent veel interessante bezienswaardigheden, waardoor het één van de meest bezochte steden van Oostenrijk is. Veruit het beroemdste gebouw is het Goldenes Dachl, een balkon dat in 1500 voorzien werd van bijna drieduizend vergulde dakpannen.

DINSDAG 13 AUGUSTUS

We zetten onze terugweg in Via Kempten, Ulm tot in de omgeving van Illshofen (avondmaal en overnachting).

WOENSDAG 14 AUGUSTUS

Na het ontbijt vertrek via Heillbronn, Speyer, Worms met middagmaal onderweg langs de oevers van de Moezel,  via Aachen, Luik en Brussel naar Aartrijke.

Share

Contacteer mij