Datum 
maandag 04 juli 2022 t/m maandag 11 juli 2022
Bestemming 
Italy
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 230,00 €
Extra info 
toeslag eenpersoonskamer: 210 EUR
Inbegrepen 
verblijf op basis van volpension - ingangen
Niet inbegrepen 
dranken, annulatie- en bijstandsverzekering: 85 EUR per persoon
Reisbeschrijving 

Het Pustertal in Zuid-Tirol is een lang uitgestrekte vallei, die als een groot dal tussen de Alpen en de hoog oprijzende Dolomieten ligt. Het Pustertal heeft alleen maar superlatieven te bieden: de hoog oprijzende toppen van de Dolomieten, de uitgestrekte groene weiden, idyllische dorpjes en zeer vriendelijke mensen. Laat u door deze unieke wereld betoveren een breng een bezoek aan het Pustertal.

 

MAANDAG 4 JULI

We rijden via Brussel, Aachen tot in omgeving Bingen (middagmaal), verder langsheen Stuttgart, tot in de omgeving van Augsburg (avondmaal en overnachting).

 

DINSDAG 5 JULI

Na het ontbijt rijden we verder langsheen Augsburg en München om zo via een toeristische route langs de Tegernsee en de Achenpass de Achensee te bereiken. De Achensee is een schitterend meer op een hoogte van 930 meter en is ontstaan door de gletsjers. Het heeft een oppervlakte van 719 ha. In de omgeving nemen we ons middagmaal. In de namiddag gaat het via Innsbrück met een halte aan de Europabrücke 820 meter lang en 190 meter boven het Wipptal. Over de Brennerpas bereiken we Italië, waar we verder rijden naar het Pustertal tot in onze verblijfplaats Kiens.

Verblijf in een familiaal 4 sterren hotel gelegen aan de rand van het dorpje Kiens. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, safe, tv, radio en minibar. Het hotel is tevens voorzien van een gemoedelijke bar, een tafeltennis- en fitnessruimte, verscheidene sauna’s, en een prachtig binnen- en buitenzwembad met watermassage. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet geserveerd. Gastvrijheid en gedienstigheid tegenover de gasten is de filosofie van dit hotel zodat iedereen zich hier onmiddellijk thuis voelt.

 

WOENSDAG 6 JULI

Gedurende de eerste voormiddag maken we een verkenningswandeling door het dorpje Kiens. Middagmaal in het hotel. Na het middagmaal vertrekken we voor een bezoek aan het klooster van Klosterneustift waar we in bewondering staan voor de mooie basilika, de kloosterbibliotheek en de prachtige fresco’s. Verder tot in het stadje Brixen voor nog wat vrije tijd.

 

DONDERDAG 7 JULI

We starten voor een onvergetelijke tocht door de Dolomieten. Via het Pustertal rijden we richting Dobbiacco, waarna we verder rijden tot aan het Misurinameer voor een stop. Langsheen Cortina d’Ampezzo gaat het richting Falzaregopas tot in Arabba voor ons middagmaal. In de namiddag zetten we onze toch verder over de Pordoipas (2239 m) en de Sellapas (2224 m) doorheen het  Grödental om zo terug Kiens te bereiken.

 

VRIJDAG 8 JULI

In de voormiddag gaat het richting Ritten waar we de aardpiramiden kunnen bewonderen. Na het middagmaal rijden we richting Merano waar we een bezoek brengen aan de tuinen van slot Trautmanssdorf, waar ooit keizerin Sissi flaneerde. We kunnen er de vier gebieden bewonderen waaronder de zonnetuinen, de water- en terrastuinen, de Zuid-Tiroolse landschappen en bostuinen.

 

ZATERDAG 9 JULI

In de voormiddag gaat het richting Pragser Wildsee. Het is één van de prachtigste meren in de Dolomieten en ligt in een natuurpark. Het wordt omgeven door sparrenbossen en in het water weerspiegelen zich de rotswanden van de omliggende bergen. Middagmaal in het hotel. Vrije namiddag. Je kan er genieten op het terras of de ligweide van het hotel of een duik in het zwembad nemen.

 

ZONDAG 10 JULI

Na het ontbijt vatten we onze terugreis aan via Bolzano en Merano door het fruitrijke dal van Venosta naar Mals, om over de Reschenpas, Landeck te bereiken voor het middagmaal. Door de Arlbergtunnel en langsheen de Zwitserse kant van het meer van Konstanz, bereiken we de prachtige Rheinfalls te Schaffhausen waar we een korte halte houden om deze prachtige waterval te bewonderen. Verder tot in Duitsland voor avondmaal en overnachting.

 

MAANDAG 11 JULI

Onze laatste dag brengt ons via Freiburg, Colmar, Straatsburg tot in de omgeving van Metz voor ons laatste middagmaal. In de namiddag via Luxemburg, Brussel terug huiswaarts.  

Share

Contacteer mij