Datum 
zaterdag 14 december 2019
Bestemming 
Netherlands
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
39,00 €
Reisbeschrijving 

Deventer behoort absoluut tot de meest romantische stadjes in Nederland. Het is één van de oudste steden van Nederland. Mooie vijftiende-eeuwse straatjes die leiden naar prachtige oude kerken. De stad biedt tal van unieke winkelmogelijkheden. Grotere winkelketens, maar ook nog echte authentieke winkeltjes waar handgemaakte kunstwerkjes worden verkocht. 
Wellicht dé reden om Deventer te bezoeken in de kerstperiode is het Charles Dickens festijn. Een van de bekendste schrijvers wordt met kerst herdacht en dat doet Deventer op grootse wijze. De personages uit de beroemde boeken komen hier tot leven. Oliver Twist en Scrooge lopen hier vrij rond en worden vergezeld door bijna 1.000 acteurs die allemaal in de negentiende-eeuwse stijl rondlopen. De hele samenleving is hier present. De high-society, de middenklasse en ook weeskinderen.

Ondertussen kun je genieten van de kerstmarkt, de markt is geweldig versierd en heel sfeervol. Hier kun je onder meer kleding, speelgoed, cadeautjes, handgemaakte artikelen en natuurlijk een hoop lekkernijen krijgen. Het binnenterras van de kerk staat vol met lekkere hapjes, ook echte streekproducten. Een uniek kerstgebeuren!

Share

Contacteer mij