Datum 
zaterdag 10 september 2022 t/m zondag 18 september 2022
Bestemming 
Slovenia
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 475,00 €
Extra info 
toeslag eenpersoonskamer: 450 EUR
Inbegrepen 
verblijf op basis van volpension - ingangen
Niet inbegrepen 
dranken, annulatie- en bijstandsverzekering: 100 EUR per persoon
Reisbeschrijving 

Slovenië is de kleinste lidstaat van het vroegere Joegoslavië en is gelegen tussen de Alpen en de Adriatische Zee. Het is een geliefd reisdoel, met een mild klimaat en een subtropische plantengroei, een prachtige natuur en schitterende excursiemogelijkheden. Het landschap wordt er gekenmerkt door het bergachtige hinterland, vele ongerepte karstplateaus met tal van grotten en een zonnige kustlijn.

 

ZATERDAG 10 SEPTEMBER

We rijden via Brussel, Aachen tot in omgeving Bingen (middagmaal), verder over Heilbronn en Stuttgart bereiken we ons hotel in de omgeving van Augsburg voor avondmaal en overnachting.  

 

ZONDAG 11 SEPTEMBER

We zetten onze weg verder langsheen München en Salzburg  om in de omgeving van Villach ons middagmaal te nemen. In de namiddag verder langsheen de Villacher Alpen over Udine en Triëste naar Portoroz.

5 dagen verblijf te Portoroz “Rozenhaven” , in een 4-sterrenhotel. Alle kamers zijn uitgerust met wc, douche of bad, tv, minibar en airco. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor lunch en diner een 3-gangenmenu.

 

MAANDAG 12 SEPTEMBER

Vandaag bezoeken we de hoofdstad Ljubljana, het stralende middelpunt van een onafhankelijk Slovenië. Het is een moderne stad die een vriendelijke en vredige sfeer uitstraalt. Het is een levendige en kleine stad die verrast. Onder leiding van onze gidse maken we een wandeling langsheen het Preseren-plein, de Franciskanska-kerk, centrale apotheek, Hauptmann-huis en de Triple Bridge, die eigenlijk maar één brug is. De majestueuze burchtheuvel domineert de oude stad en de mooie Jugendstilgebouwen geven de stad een apart karakter. Terug naar onze verblijfplaats in Portoroz voor avondmaal en overnachting.

 

DINSDAG 13 SEPTEMBER

Na het ontbijt brengen we een bezoekje aan de Karstregio. We bezoeken de wereldberoemde grotten van Postojna. Met een elektrisch treintje rijden we door het wondermooie grottencomplex dat bestaat uit indrukwekkende ondergrondse zalen en galerijen. Aansluitend lunch in Postojna. Nadien rijden we naar het dorpje Lipica, waar al meer dan 400 jaar prachtige witte paarden worden gefokt. We bezoeken er de paardenstoeterij en wonen een dressuurshow bij. Terug naar Portoroz voor avondmaal en overnachting.

 

WOENSDAG 14 SEPTEMBER

We schepen in en maken een boottocht langsheen de Sloveense kust, met een halte in het stadje Izola, waar we een wandeling maken. Bij het terugkeren genieten we van de vispicknick op de boot.  Rest van de namiddag vrij in Portoroz.

 

DONDERDAG 15 SEPTEMBER

Na het ontbijt vertrek naar Koper. Deze oude havenstad is een architectonisch juweeltje. De voorgevels van de paleizen, de beroemde Cevljarskastraat, het marktplein, het stadhuis en het voormalig paleis doet ons denken aan een vesting. Na het middagmaal verder naar Triëst voor een bezoek aan Miramare, een beroemd kasteel aan de Golf van Triëst. Het kasteel werd tussen 1856 en 1860 gebouwd als zomerverblijf voor Maximiliaan van Habsburg en zijn vrouw Charlotte van Saksen-Coburg, dochter van de Belgische koning Leopold I. Het fraaie witte kasteel ligt in een groot park (22 ha) met een exotische beplanting en uitzicht over de Adriatische Zee. Het heeft een prachtig interieur met een eigen kapel.

 

VRIJDAG 16 SEPTEMBER

Bezoek aan Piran. Dit stadje wordt gezien als het best bewaarde culturele monument van Sloveens Istrië en wordt vaak beschreven als ‘de parel aan de Adriatische Zee’. Piran behoorde lang tot Venetië. Dit is nog duidelijk terug te zien aan de  Venetiaans-gotische gebouwen en het fijne sfeertje. Nauwe middeleeuwse straatjes, een gezellig hoofdplein en de oude kerk op het punt van het schiereiland. Piran steekt wat uit, dat betekend overal prachtig uitzicht op zee en in de verte de Alpen. Na het middagmaal keren we terug naar Portoroz.

 

ZATERDAG 17 SEPTEMBER

We vatten onze terugreis aan over Trieste, Venetië, Padua, Verona naar omgeving van Bergamo voor het middagmaal, dan verder over Milano, Como, door de St. Gotthardtunnel via Luzern naar Egerkingen voor avondmaal en overnachting.

 

ZONDAG 18 SEPTEMBER

Egerkingen, Basel, Colmar, Straatsburg en Metz voor ons middagmaal, via Luxemburg, Brussel terug huiswaarts.

Share

Contacteer mij