Datum 
dinsdag 25 juli 2023 t/m dinsdag 01 augustus 2023
Bestemming 
Austria
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 295,00 €
Extra info 
toeslag eenpersoonskamer: 175 EUR
Inbegrepen 
car, verblijf op basis van volpension, ingangen
Niet inbegrepen 
dranken, annulatieverzekering (6,5 % van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of Exclusive Selection Europe (7,9 % van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Het Salzburgerland kan zich beroepen op de combinatie van een prachtige hoofdstad, Salzburg, met daaromheen een schitterende natuur. Beide laten zich uitstekend combineren. De prachtige streek en haar hoofdstad hebben hun machtige positie en hun rijkdom zeker voor een deel te danken aan de vondst van zout in de ondergrond meer dan 2000 jaar geleden. Alleen al de aanwezigheid van de Duitstalige term “salz” in tal van geografische namen wijst op het belang van dit witte goud bij het ontstaan en de ontwikkeling van de regio. Het Salzburgerland heeft evenwel nog veel meer te bieden: historische plaatsen in de valleien van de Salzach en de Saalach, aangename dorpjes, bevallige meren, bekoorlijke almen waar het heerlijk wandelen is, prachtige bergtoppen, ….

DAG 1

We rijden via Brussel, Aachen tot in omgeving Bingen (middagmaal), verder via Heilbronn en Stuttgart tot in Adelsried voor ons avondmaal en overnachting.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we verder langsheen München, de Chiemsee en Bad Reichenhall,  en bereiken we Berchtesgaden voor een korte verkenning van het stadje en ons middagmaal. Bij mooi weer is er de mogelijkheid voor een bezoek aan het Kelsteinhaus of Arendsnest, van waaruit we een prachtig zicht hebben. Verder via Hallein en Eben, naar onze verblijfsplaats Filzmoos.

4 dagen verblijf te Filzmoos, een klein schilderachtig bergdorpje gelegen middenin het Dachsteingebied aan de voet van de Bischofsmutze,  op een hoogte van 1057 m en wordt omschreven als een stukje hemel op aarde. We logeren er in een 4-sterren hotel met overdekt zwembad. Alle kamers beschikken over TV, WC, douche of bad. Een verzorgde keuken, ‘s morgens ontbijtbuffet.

DAG 3-4-5

Uitstappen gedurende ons verblijf :

  • We trekken er een ganse dag op uit voor een bezoek aan de Mozartstad Salzburg met in de voormiddag een geleide stadswandeling langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. In de namiddag maken we een wandeling tot aan de prachtige tuin van het slot Mirabel en is er nog wat vrije tijd voorzien.
  • Een volgende uitstap brengt ons naar het Salzkammergut, een gebied met vele meren. Onze eerste stop is aan de Gosausee waar we bij mooi weer een wandeling maken langs het meer, verder langs de Hallstätter See naar Bad Ischl een bekend kuuroord waar we ons middagmaal nemen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het dorpje St. Wolfgang gelegen aan de St.-Wolfsgangsee, en vooral gekend door de operette im Weissen Rössl. We keren terug langs de Fuschlsee naar Filzmoos.
  • We maken ook een wandeling door de Lichtensteinklamm, één van de mooiste, diepste en langste kloven van het Alpengebied, waar we in bewondering staan voor het bruisen van de waterval en dit stukje prachtige natuur.
  • We rijden langsheen de Dachstein panoramastrasse tot op een hoogte van 1700 meter waar we toekomen aan het dalstation vanwaar men met een kabelbaan (fakultatief ong 40 euro) de zuidwand van het Dachsteingebergte omhoog kan en waar men vanaf het bergstation Hünerkogel een prachtig zicht heeft over de Alpen. We vertoeven ook nog even aan de Almsee waarna we ons middagmaal nemen in één van de Hofalmen nl. de Unterhofalm, waar we vergast worden met een lekkere maaltijd in een typische berghut. De liefhebbers kunnen te voet de afdaling doen naar Filzmoos.

DAG 7

We vatten onze terugreis aan via Kitzbühel, St. Johan in Tirol, Wörgl, Innsbrück, tot omgeving Zirl voor ons middagmaal, via de Arlbergtunnel, Bregenz, Lindau, Überlingen, tot in de omgeving van Donaueschingen (avondmaal en overnachting).

DAG 8

Donaueschingen, doorheen het Zwarte Woud langsheen Villingen Schwenningen, Triberg, Offenburg, en Straatsburg tot in de omgeving van Metz voor ons middagmaal, verder via Thionville, Luxemburg, Brussel terug naar onze thuisbasis.

Share

Contacteer mij