Datum 
woensdag 10 juli 2024 t/m woensdag 17 juli 2024
Bestemming 
Italy
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
1 295,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 230 EUR
Inbegrepen 
verblijf op basis van volpension - ingang kasteel, tuinen en boottochten
Niet inbegrepen 
dranken, verzekeringen (annulatie- en bijstandsverzekering 95 EUR)
Reisbeschrijving 

Deze reis is in samenwerking met Reizen Thor (Aartrijke). Gezien voor deze reis via Rijsel wordt gereden, zorgen wij ervoor dat u kan opstappen aan de afrit Wevelgem. Daar wordt u dan opgepikt door onze collega van Reizen Thor. Bij de terugkeer wordt u terug opgepikt door ons in Aartrijke.

Lago Maggiore, betoverend meer gelegen in Noord-Italië en deels in Zwitserland, is een belangrijke toeristische trekpleister. Een natuurlijke schoonheid, heel wat bekende eilandjes en helderblauw water omringd door weelderige groene heuvels heeft dit meer te bieden. Stresa is dé geliefkoosde plaats voor een verblijf aan het Lago Maggiore. Verblijf in 4*-hotel in op basis van volpension.

WOENSDAG 10 JULI 

Aartrijke, Rijsel, langsheen Reims naar Troyes, in de omgeving middagmaal.  Na het middagmaal zetten we onze weg verder langsheen Langres, richting Dijon en Dole naar omgeving Pontarlier (avondmaal en overnachting). 

DONDERDAG 11 JULI 

We rijden Zwitserland binnen richting Lausanne, tot in Montreux parel van de Zwitserse Riviera waar we een stop houden aan het meer en waar men langs de promenade kan genieten van de exotische bloemenpracht. Verder langsheen Martigny, naar de omgeving van Susten Leuk voor ons middagmaal.  In de namiddag rijden we verder over de Simplonpas (stop), waarna we via Mergozzo, het Lago Maggiore en Stresa bereiken.

4 dagen verblijf  te Stresa – de parel van het Lago Maggiore - in een 4-sterren hotel, ideaal gelegen aan de boorden van het meer met een prachtig uitzicht op de Borromese-eilanden. Het hotel biedt zijn gasten een voorname bediening, een keuken die overeenstemt met de klasse van het hotel en komfortabele kamers, alle voorzien van airconditioning, T.V., bad of douche, W.C.. Ook mogelijkheid tot zwemmen, in nabijgelegen hotel.

VRIJDAG 12 JULI 

Vrije voormiddag met gelegenheid tot bezoek aan de markt.  We maken een boottocht naar de Borromese-eilanden met een halte op het Isola Pescatori, het romantische visserseiland met kronkelende en smalle steegjes. Isola Bella is omgetoverd tot een prachtig geheel door de familie Borromeo.  We bezoeken er het verrassend mooie paleis gebouwd in barokstijl, waar we vooral de prachtige schilderijen, gobelins, stijlmeubelen en kunstwerken bewonderen.  De tuin in Italiaanse stijl bevat vele terrassen en beelden, alsook een grote variëteit aan bloemen en planten.

ZATERDAG 13 JULI 

We maken ook een daguitstap naar de stad Milaan.  We bezoeken er 'het cimitero Monumentale' met zijn prachtige grafmonumenten.  In de binnenstad bewonderen we de Dom van Milaan, één van de mooiste gotische bouwwerken, het Scala Theater en we nemen ook een kijkje in de winkelgalerij Victor Emanuel II, de beroemdste overdekte straat van Milaan.          Na wat vrije tijd keren we terug naar Stresa.

ZONDAG 14 JULI 

Vrije voormiddag.  Boottocht op het Lago Maggiore waarbij we voorbij Isola Madre komen, en waar we halt houden in Pallanza voor een bezoek aan de prachtige tuinen van Villa Tarranto, aangelegd door de Schot McEachern.  Meer dan twintigduizend verschillende soorten planten en bomen staan hier tussen fonteinen, vijvers en  watervallen..

MAANDAG 15 JULI 

Een volgende uitstap brengt ons langsheen het standbeeld van San Carlo di  Borromeo naar het meer van Orta. We schepen in voor een bezoek aan het eiland San Giulio. Vandaag de dag domineren de romaanse basiliek van Isola San Giulio alsook het bisschoppelijk paleis en een nog functionerende Benedictijnse abdij het eiland. Wandeling door het dorpje Orta, een prachtig en interessant middeleeuws stadje om lekker rond te dwalen en er de unieke schoonheid te bewonderen.

DINSDAG 16 JULI 

Onze terugreis gaat langsheen de oevers van het Lago Maggiore naar  Locarno en over de St.-Gottardpas  waar we een korte stop houden. Langsheen Altdorf (Willem Tell), naar Brunnen gelegen aan het Vierwoudstedenmeer (middagmaal). Verder naar  Küssnacht   met een halte aan de  Astridkapel, tot in Luzern.  Verder naar de omgeving van Mulhouse (avondmaal en overnachting).

WOENDAG 17 JULI

Via Colmar, Strasbourg, St.-Avold en Metz waar we in de omgeving nog een laatste middagmaal nemen.  Verder via Luxemburg, Brussel, terug naar Aartrijke.

 

 

 

 

Share

Contacteer mij