Datum 
woensdag 14 juni 2023 t/m dinsdag 20 juni 2023
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
985,00 €
Extra info 
toeslag éénpersoonskamer: 230 EUR
Inbegrepen 
verblijf obv volpension - 2 halve daguitstappen
Niet inbegrepen 
dranken, annulatieverzekering (6,5 % van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of Exclusive Selection Europe (7,9 % van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

150 jaar na de verschijningen van de maagd Maria aan Bernadette Soubirous komen jaarlijkse 6 miljoen mensen een bezoek brengen aan de het heiligdom, op zoek naar nieuwe moed en hoop. Lourdes is een plek die anders is dan de andere, waar de gelovige vrij zijn geloof kan tonen, waar de zieken en gehandicapten voorkeur krijgen, maar het is vooral een plaats van gebed, dienst en broederlijkheid onder de volkeren, een plaats die openstaat voor iedereen, ongeacht zijn overtuigingen. Lourdes biedt voor velen nieuwe kracht om het leven aan te durven. Het bedevaartsoord is gelegen aan de voet van de Pyreneeën en een ideaal uitgangspunt voor verschillende uitstappen.

WOENSDAG 14 JUNI

We rijden over Rijsel, Parijs, Orleans, middagmaal in de omgeving van Blois. In de namiddag zetten we onze weg verder langs de boorden van de Loire en komen we voorbij Blois, Amboise en Tours. Verder over Poitiers om aan te komen in Champiers voor avondmaal en overnachting (3*-hotel).

DONDERDAG 15 JUNI – ZONDAG 18 JUNI

We verlaten Champiers om zo over Angoulème, Bordeaux, doorheen de Landes de stad Pau te bereiken. Aankomst in Lourdes voor het middagmaal. 4 dagen verblijf te Lourdes. Gedurende ons verblijf in Lourdes laten we u kennismaken met de voornaamste plaatsen, waaronder het heiligdom, de grot van Masabielle, de huisjes van Bernadette, … Er is ook mogelijkheid om deel te nemen aan de sacraments- en lichtprocessie.

Verblijf in hotel Miramont (3-sterren), gelegen langs de boorden van de Gave en tegenover de Pyreneeën, op wandelafstand van het heiligdom. Alle kamers beschikken over toilet, douche of bad, satelliet TV. Het hotel is tevens voorzien van twee liften, bar en panoramisch restaurant.

Er is ook de mogelijkheid om enkele uitstappen (2 halve daguitstappen inbegrepen in de prijs) te maken in de Pyreneeën, waaronder: Gavarnie, Pont d’Espagne, Col d’Aspin, Col du Tourmalet, …

MAANDAG 19 JUNI

Na het middagmaal verlaten we terug Lourdes en rijden langsheen Pau, Aire-sur-Adour, Langon, door de wijngaarden van de Bordeaux-wijnen tot Libourne, om ’s avonds terug halt te houden te Champniers (3*-hotel).

DINSDAG 20 JUNI

Champniers, Poitiers, Tours, Orléans, verzorgd middagmaal in de omgeving van Etampes, om zo terug via Parijs en Rijsel onze thuisbasis terug te bereiken.

Share

Contacteer mij