Datum 
zondag 02 april 2023 t/m vrijdag 07 april 2023
Bestemming 
Germany
Vervoersmiddel 
Autocar
Prijs 
689,00 €
Extra info 
toeslag eenpersoonskamer: 174 EUR p.p.
Inbegrepen 
vervoer met de luxeautocar - professionele begeleiding - 5 overnachtingen - 5 x ontbijtbuffet - 3 x dinerbuffet - bezoek Reichstag - toegang en rondleiding in de Stasi-gevangenis - toegang en audigids in het Schloss Sanssouces
Niet inbegrepen 
alle overige maaltijden tijdens de reis - drank bij de maaltijden - alle persoonlijke uitgaven - annulerings- en bijstandsverzekering - fietstocht en boottocht (indien gewenst, dient u dit te reserveren bij inschrijving van de reis)
Reisbeschrijving 

Berlijn staat voor multicultureel samenleven in een stad die voor jong en oud ontzettend veel te bieden heeft. Een stad met grote littekens maar ook met de blik ferm op de toekomst. Op deze zesdaagse city-trip passeert verleden, heden en toekomst. Een groene stad die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de favoriete citytrips. 

 

DAG 1: ZONDAG 2 APRIL 2023 

Met onze luxueuze autocar trekken we vanuit België naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Gepaste pauzemomenten onderweg en wat uitleg bij het komende programma zorgen er voor dat deze dag aangenaam verloopt. Aankomst en check-in in het hotel rond de vooravond. Ontbijt en lunch op deze dag is niet inbegrepen in de pakketprijs, het dinerbuffet in het hotel daarentegen wel. 

We verblijven in het Park Inn by Radisson Hotel, Berlin Alexanderplatz = hartje Berlijn!

 

DAG 2: MAANDAG 3 APRIL 2023 

Ontbijtbuffet in het hotel. Het grootste deel van deze dag verloopt te voet. We starten onze dag op de bekende Alexanderplatz. De tv-toren op het plein domineert Berlijn. Het plein is het startpunt voor een verkennende eerste stadswandeling. Het werelduurwerk, het Nikolaiviertel en de Häckesche Höfe. Vrije lunch in deze trendy buurt. Na de lunchgaan we verder via het Museuminsel en komen we uit op Unter der Linden. Via de Bebelplatz wandelen we tot Berlijns meest klassieke plein: de Gendarmenmarkt. Hierna komen we uit bij de Friedrichstrasse. Even nog tot aan Checkpoint Charlie. Van hieruit nemen we de autocar tot aan het Joods Museum. Alleen de architectuur al van het gebouw is verbluffend. Dinerbuffet in het hotel is inbegrepen. 

 

DAG 3: DINSDAG 4 APRIL 2023 

Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt trekken we naar de Bernauerstrasse, waar de Berlijnse Muur nog steeds overeind stat. De intense geschiedenis van de stad is decennia lang getekend door de muur. We bezoeken de site. Hierna trekken we naar het imposante 'Hauptbahnhof' . We gaan de Reichstag bezoeken en beklimmen de koepel van Sir Norman Foster. Een unieke ervaring. Na een lunchpauze (vrij / niet inbegrepen) kiezen we voor de fiets als verplaatsingsmiddel. We verkennen Berlijn per fiets. Brandenburger Tor, Holocaustmonument , Potsdammer Platz, de ambassadewijk en natuurlijk Tiergarten. Drie uur lang passeren we verschillende bezienswaardigheden. De ideale manier om deze grootstad op een aangename manier te verkennen. Wie niet fietst, heeft vrije tijd. De huur van de fiets (ongeveer 10 EUR p.p.) is niet inbegrepen in de pakketprijs en de fietstocht is vrijblijvend. Te reserveren bij inschrijving. Af te rekenen ter plaatse. 

Na de fietstocht is het tijd voor wat ontspanning in de buurt van de Brandenburger Tor en Unter der Linden. Daarna nemen we opnieuw de bus naar het hotel. Vrij avondmaal: talrijke mogelijkheden in de onmiddellijke omgevind van het hotel. 

 

DAG 4: WOENSDAG 5 APRIL 2023 

Ontbijtfbuffet in het hotel. Deze morgen ochtend duiken we opnieuw de stad in voor wat geschiedenis. We gaan tot aan een voormalige Stasi-gevangenis, iets buiten de stad. Daar krijgen we een aangrijpende rondleiding. Dit bezoek is inbegrepen in de pakketprijs. Daarna brengt de autocar ons tot aan de mooiste brug van Berlijn: de Oberbaumbrücke. Vlakbij: de East Side Gallery en Molecule Man. We verkennen ook even de wijk Kreuzberg met haar alternatieve streetart, cafés en kunstgalerijen. Terugkeren doen we vervolgens tot aan KaDeWe, het grote shoppincentrum vlakbij Kürfürstendamm en de Wilhelm Gedachtniskirche. Vrij avondmaal zoals de dag 3 (niet inbegrepen). 

 

DAG 5: DONDERDAG 6 APRIL 2023 

Ontbijtbuffet in het hotel. Met de autocar passeren we nog Charlottenburg. Korte stop aan het paleis en vervolgens ook het Olympiastadion. Van hieruit is het niet zo ver rijden naar Potsdam. Korte wandeling in het stadscentrum: het Hollandse Viertel. ' s Middags lunchpauze (vrij / niet inbegrepen) en in de namiddag verkennen we de stadspaleizen met extra aandacht voor het Slot Sanssouci van Frederik de Grote. Bezoek hieraan inbegrepen in de pakketprijs. In de vooravond keren we terug naar Berlijn. Dan is er een mogelijkheid tot het maken van een boottocht op de Spree (niet inbegrepen in de pakketprijs, ongeveer 10 EUR p.p.). Te reserveren bij inschrijving, afrekenen ter plaatse. Dinerbuffet in het hotel (inbegrepen in de pakketprijs). 

 

DAG 6: VRIJDAG 7 APRIL 2023 

Ontbijtbuffet in het hotel. Check-out. 

We vangen onze terugreis aan met mooie herinneringen en een goed beeld van de Duitse hoofdstad. 

 

 

 

Share

Contacteer mij