Datum 
zondag 25 augustus 2024 t/m woensdag 28 augustus 2024
Bestemming 
Germany
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
595,00 €
Extra info 
toeslag single: 135 EUR
Inbegrepen 
vervoer luchthaven heen en terug – vlucht Zaventem / Berlijn / Zaventem – handbagage (max. 8 kg p.p.) en ruimbagage (max. 23 kg p.p.) - transfers – verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
toegangen – fietshuur - maaltijden – dranken – persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (6,5% van de reissom) of Exclusive Selection Europe (7,95% van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Berlijn staat voor multicultureel samenleven in een stad die voor jong en oud ontzettend veel te bieden heeft. Een stad met grote littekens maar ook met de blik ferm op de toekomst. Op deze 4-daagse citytrip passeert verleden, heden en toekomst. Een groene stad die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de favoriete citytrips.

 

ZONDAG 25 AUGUSTUS

Onze vlucht is zo gepland dat we tegen de middag al ruimte voorzien om te lunchen bij ons verblijfshotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****. Hierna gaan we te voet op verkenning langs Unter den Linden en haar statige gebouwen. Wa passeren het museumeiland, de Bebelplatz en Gendarmenmarkt. We eindigen in de buurt van Checkpoint Charlie. Het wordt al meteen een grondige kennismaking met het centrum van Berlijn.

 

MAANDAG 26 AUGUSTUS

Na ons ontbijt gaan we naar de Friedrichstrasse. Vandaag verkennen we grotendeels Berlijn per fiets, (huur: +/- 20 EUR, ter plaatse te betalen).

De stad leent zicht perfect als fietsstad. We maken een mooie rondrit langs heel wat bezienswaardigheden: Brandenburger Tor, het Holocaustmonument, Potsdamer Platz, het Joods Museum (geen bezoek), Tiergarten, de regeringswijk. Verder zoeken we ook de groene omgeving van het kasteel Charlottenburg op.

We eindigen aan de Bernauer Strasse, waar de Berlijnse Muur nog steeds overeind staat.

 

DINSDAG 27 AUGUSTUS

Deze morgen duiken we opnieuw de geschiedenis van de stad in. We gaan tot aan een voormalige Stasiegevangenis, iets buiten de stad. Daar krijgen we een rondleiding door een ex-gedetineerde.

Daarna brengt de metro ons tot aan de mooiste brug van Berlijn: de Oberbaumbrücke. Vlakbij: de East Gallery en Molecule Man. We verkennen ook even de wijk Kreuzberg met haar alternatieve streetart, cafés en kunstgalerijen. We keren terug tot aan KaDeWe, het groot shoppingcentrum vlakbij Kürfurstendamm en de Wilhelm Gedachtniskirche.

 

WOENSDAG 28 AUGUSTUS

Ook vandaag hebben we nog een mooie dag. De omgeving van Hackesche Hofe met haar alternatieve hofjes en winkeltjes staat op het ochtendprogramma. Daarna gaan we via de Spree nog eens tot aan de Reichstag. We kunnen de koepel van het parlement beklimmen en worden getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad die beslist jullie harten zal veroverd hebben. In de late namiddag sporen we naar de luchthaven vanuit ons hotel.

Share

Contacteer mij