Datum 
zondag 30 juni 2024 t/m woensdag 03 juli 2024
Bestemming 
Valencia
Spain
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
695,00 €
Extra info 
toeslag single: 210 EUR
Inbegrepen 
vervoer luchthaven heen en terug - vlucht Zaventem / Valencia / Zaventem - handbagage (max. 40x20x30 cm - dient onder seat te passen) en ruimbagage (max. 25 kg p.p.) - transfers - verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
toegangen - maaltijden - dranken - persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (6,5% van de reissom) of Exclusive Europe Selection (7,95% van de reissom , annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Valencia, de derde grootste stad van Spanje, blijft een relatief onbekende citytripbestemming. De geboorteplaats van de paella wordt ook wel eens ‘sinaasappelstad’ genoemd. Historische pleinen krijgen concurrentie van hypermoderne architectuur. Een stad op mensenmaat die wij gedurende 4 dagen gaan verkennen en beleven.

ZONDAG 30 JUNI

Na onze ochtendvlucht gaan we met de metro tot ons centraal gelegen hotel SH Ingles Boutique ****.

Hierna trekken we onmiddellijk naar de Mercado Central. De levendige en drukke markt is een schitterende Jugenstilhal en een groot feest van geuren en kleuren. Lunch kan ter plaatse gebeuren in een tapasbar of markstandje. Na de middag krijgen we een verkenning van het historische Valencia.

Eerste halte is het bezoek aan de Lonja de la Seda (toegang: +/- 2 EUR p.p), een historische zijdebeurs en UNESCO Werelderfgoed. We wandelen verder tot aan El Miguelete (klokkentoren) en passeren de kathedraal. Het kloppende hart is echter de Plaza de la Virgen met het presidentieel paleis. Verder tot aan de Barrio del Carmen, een doolhof van smalle straatjes met pleintjes, hoekjes en veel streetart. Wellicht de ideale plaats voor een eerste kennismaking met de plaatselijke agua de Valencia of een verfrissende horchata.

Na de stop wandelen we verder tot aan het statige Plaza Ayuntamiento, de start van een architectuurwandeling tusen stadhuis en station. En uiteraard kunnen we niet naast de Plaza de Toros kijken. Onze eerste dag staat volledig in teken van de bezienswaardigheden van het hart van Valencia.

 

MAANDAG 1 JULI

We starten onze dag met een fikse wandeling vanaf de Torres de Serranos. We gaan de Jardines del Turia binnen. De rivier die later park werd bestaat uit verschillende gedeelten die zich van elkaar onderscheiden door landschapsaanleg en speciale beplanting. Onderweg bezoeken we het Museo Fallero.Bezoek aan dit unieke museum over de Fallas (toegang: +/- 2 EUR p.p).

Uiteindelijk komen we aan in een stad binnen de stad: Ciuadad de las Artes y las Ciencias, ontwerp van Calatrava, afkomstig uit Valencia. We bekijken de site al wandelend: het Palacio de las Artes Reina Sofía, de Puente de Azud de Oro, het Museo de las Ciencias en het Oceanogràfic. Er is tijd om dit stadsdeel te verkennen en eventueel een museum of aquarium te bezoeken.

 

DINSDAG 2 JULI

Na het ontbijt nemen we de bus naar Albufera (facultatieve uitstap – richtprijs +/- 22 EUR p.p.) , een beschermd en heel verrassend natuurgebied, op slechts 10 kilometer van de stad. Zandduinen, kanaaltjes, rivieren, … hier maken we ook een rondvaart met een plaatselijke gids.

Terug in Valencia nemen we nog eens de metro om de badplaats Valencia te verkennen. De Middellandse Zee zorgt hier ook voor aangenaam vertier op de dijk. De schattige vissershuisjes maken het geheel compleet.

 

WOENSDAG 3 JULI

Vandaag starten we onze verkenning bij de Mercado de Colón. Van hieruit lopen we zo naar de Gran Via. Het wordt een kennismaking met de Eixamplewijk, een 19de eeuwse uitbreidingswijk van de stad. Prachtige boetieks in de multiculturele Ruzafawijk, de smeltkroes van de stad. We nemen opnieuw de metro die ons rechtstreeks tot in de luchthaven brengt voor onze vlucht huiswaarts.

Share

Contacteer mij