Datum 
vrijdag 07 juli 2023 t/m maandag 10 juli 2023
Bestemming 
Denmark
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
730,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 98 EUR
Inbegrepen 
vlucht Zaventem – Kopenhagen – Zaventem – verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
transfers – toegangen – maaltijden – dranken – persoonlijke uitgaven – annulatieverzekering (6,5 % van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of Exclusive Selection Europe (7,9 % van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken, is een hippe citytrip. Haar reputatie van designstad, groene stad en shoppingstad is terecht. Op deze vierdaagse stadsverkenning bezoeken we de stad grondig. Kopenhagen, stad van de Zeemeermin, Carlsberg, smörrebröd, hippies, kunst, Borgen, …

VRIJDAG 7 JULI

Ochtendvlucht met Brussels Airlines. Na een 2-tal uurtjes vliegen staan we al op Deense bodem en zijn we klaar om het gezellige Kopenhagen te ontdekken. We verblijven er in het centraal gelegen Copenhagen Island****. Het vlakbij gelegen stadhuis en het astronomisch uurwerk is onze eerste halte. Daarna wandelen we door Stroget, de bekende winkelpromenade. Hierna steken we door via de belende Nyhavn met haar kleurrijke koopmanshuizen en haar jachthaven. Een prima kennismaking met de Deense hoofdstad. Bij terugkeer naar het hotel maken we nog een rustige wandeling en passeren we de Franciscanenmarkt en de St. Petrikerk om even halt te houden aan de Rundetarn (facultatief te bezoeken, +/- 5,5 EUR p.p.). Een 36 meter hoge toren met een tredeloze wenteltrap en een observatorium. Hierna staat het kleurige decor van huizen in een wirwar van straatjes in de oude universiteitswijk Latinerkvarteret nog op het programma.

ZATERDAG 8 JULI

Na ons ontbijt zetten we verder met onze ontdekkingstocht in Kopenhagen. Deze ochtend staat politiek en koninklijk Kopenhagen op het programma. Via enkele grootste musea gaan we naar Slotsholmen, waar het Deense parlement zich bevindt. Meer macht vinden we in Amalienborg, het politieke hart van Denemarken. We bezoeken het plein. Vier kolossale panden uit de 18de eeuw, het koninklijk paleis en de regeringsgebouwen. Vlakbij ook de Marmokirke met haar hoge koepel. Daarna wandelen we verder via Kastellet, een vesting met kazerne en voormalig soldatenkwartier. Onderweg stoppen we uiteraard bij de bekendste vrouw van de stad: de Kleine Zeemeermin.  Na de vrije lunch, een compleet andere stad: Christianshavn. Een wijk met contrasten, veel verzet en de komst van hippies en alterno’s: de vrijstaat met Christiania was in de jaren 70 een feit. Vandaag is Christiania een leuke buurt met veel straatkunst, muziek en originele winkeltjes … een must voor wie in Kopenhagen komt. Terugkeren naar het hotel doen we via de Frelserkirke en de beurs van Kopenhagen, waarvan de toren bestaat uit vier in elkaar gedraaide drakenstaarten. ’s Avonds is er de mogelijkheid om Tivoli te bezoeken (facultatief, +/- 20 EUR p.p.)

ZONDAG 9 JULI

De derde dag verkennen de Kopenhagen en haar buitenwijken met de fiets (facultatief, +/- 20 EUR p.p.). Een fietstocht van ca. 3 uur brengt ons naar de wijk Norrebro met de begraafplaats Assitens Kirkegaard. Verder ook Vesterbro met het stadspark en de brouwerij Carlsberg… en wie weet komen we wel nog een variant van de zeemeermin tegen op onze tocht. Na de middag is er tijd voor wat ontspanning in de vele parken van de stad, of enkele terrasjes op te zoeken of een museum mee te pikken.

MAANDAG 10 JULI

Na ons ontbijt starten we onze dag met een rondvaart in Kopenhagen. Alle bezienswaardigheden passeren nog eens de revue, maar dan gezien vanop het water. Van aan de kade is het dan vrij dicht om naar de Foodhallen te trekken voor een vrije lunch, gelegen aan het charmante Orstedspark. Na een passage langs het stadhuis (interieur) trekken we terug naar het hotel. Hier wacht een busje op ons om ons naar de luchthaven te brengen voor onze avondvlucht huiswaarts.

Share

Contacteer mij