Datum 
donderdag 18 mei 2023 t/m zondag 21 mei 2023
Bestemming 
Italy
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
540,00 €
Extra info 
** Toeslag eenpersoonskamer: 48 EUR ** Het bezoek aan de Dom dient op voorhand gereserveerd te worden. Gelieve bij reservatie op te geven of u al dan niet de Dom wenst te bezoeken. Prijs bezoek: +/- 22 EUR p.p.
Inbegrepen 
vlucht Zaventem – Milaan Linate/Malpensa – Zaventem – verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
transfers – toegangen** – maaltijden – dranken – persoonlijke uitgaven – annulatieverzekering (6,5 % van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of Exclusive Selection Europe (7,9 % van de reissom, annulatieverzekering en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Milaan, hoofd van het koele noorden met het temperament van het hete zuiden. Economische metropool, modeparadijs, mediahoofdstad, … deze bruisende miljoenenstad heeft het allemaal. De stad kent een rijke historie die je in heel wat fraaie architectuur kan bewonderen. Voor de “food lovers” onder ons kent de stad een gastronomisch en culinair aanbod om u tegen te zeggen. Campari, Versace, Ferrari, Da Vinci, AC en Inter, Scala, Duomo: legendarische namen die we zeker zullen tegenkomen op dit Italiaanse avontuur!

DONDERDAG 18 MEI

Ochtendvlucht met Brussels Airlines. Aankomst tegen de middag bij Ibis Milano Centro***, onze verblijfplaats voor de komende dagen. Na een vrije lunch in de buurt trekken we naar het Piazza del Duomo. We bezoeken er de Dom Santa Maria Nascente, de kathedraal waar men maar liefst vijf eeuwen aan werkte. Niet te missen is ook het dakterras van waarop je een waanzinnig uitzicht hebt over Milaan en omgeving. Vlakbij ligt de Galleria Vittorio Emanuele, de chicste en exclusive winkelpassage van Italië. Je komt ogen tekort, niet alleen voor de imposante galerij met een glazen koepel van maar liefst 47 meter hoogte. Aan de andere kant van het gebouw ligt de Scala, het beroemde operagebouw. Het elegante interieur is adembenemend. Met deze top drie bezienswaardigheden kan de eerste dag al niet meer stuk. 

VRIJDAG 19 MEI

We starten onze dag bij het dominicanenklooster Santa Maria delle Grazie. Leonardo Da Vinci’s Laatste Avondmaal is dé publiekstrekker hier, maar het klooster zelf is ook heel bijzonder om te bezoeken. Na dit bezoek gaan we verder naar de wijk Navigli. Een netwerk van kanalen en grachten doorsnijdt de wijk. De voormalige havenbuurt is omgetoverd tot een buurt vol restaurantjes, ateliers, bijzondere winkeltjes, … Vrije lunch. In de loop van de namiddag gaan we op bezoek in de Gouden Vierhoek, het modemekka van de stad. Armani, Boss, Versace, Chanel, Prada, … alle modehuizen zijn vertegenwoordigd in Milaan. Ook het warenhuis La Rinascenta zal u bekoren. Of hebt u het meer voor de Ferrariwinkel?

ZATERDAG 20 MEI

Na het ontbijt gaan we een kijkje nemen in City Life, een indrukwekkend stadsvernieuwingsproject, gebouwd n.a.v. de Wereldexpo van 2015. Architectuur van Zaha Hadid en Daniel Liebeskind zetten Milaan op de wereldkaart que moderne toparchitectuur. Terugkeren doen we via het Parco Sempione, een aangename groene oase in het hart van Milaan. We passeren ook het Castello Sforzeco, een middeleeuwse getuige van deze historische stad. We wandelen door de binnenplaatsen van het kasteel terug naar de Via Dante, een autovrije straat met winkels en restaurants. En dan is het kiezen… Wie wil kan een namiddagje shoppen inlassen. Voetballiefhebbers kunnen echter mee naar de thuisbasis van Inter en AC Milaan: het Stadio Giuseppe Meaza (of San Siro). Bezoek aan museum.

ZONDAG 21 MEI

Onze laatste dag starten we met een bezoek aan de kunstenaarswijk Brera. Flaneren of een bezoekje aan de Pinoteca di Brera, een schilderijenkabinet in een jezuïtenpaleis. Dit is één van de belangrijkste musea van Italië met werk van Rubens, Titiaan, Raphael, Caravaggio en natuurlijk Da Vinci. Vrije lunch in de buurt. Nog wat vrije tijd of bezoek aan de Cimitero Monumentale di Milano, vergelijkbaar met Père Lachaise qua omvang en schoonheid. In de vooravond nemen we onze vlucht terug richting Brussel.

 

Share

Contacteer mij