Datum 
vrijdag 22 september 2023 t/m zaterdag 30 september 2023
Bestemming 
Montenegro
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
1 395,00 €
Extra info 
toeslag eenpersoonskamer: 290 EUR
Inbegrepen 
vervoer luchthaven heen en terug - vlucht Brussel-Tivat/Dubrovnik-Brussel, handbagage (max. 10 kg p.p.) en ruimbagage (max. 20 kg p.p.), uitstappen met plaatselijke autocar en Nederlandstalige gids, verblijf o.b.v. halfpension
Niet inbegrepen 
middagmalen, dranken, entreegelden, annulatieverzekering (6,5% van de reissom, covid-dekking inbegrepen) of annulatie- en bijstandsverzekering (7,9% van de reissom, covid-dekking inbegrepen)
Reisbeschrijving 

Montenegro wordt vaak de verborgen parel van de Balkan genoemd. Het land bezit een ongeziene schat aan natuurschoon, idyllische dorpjes, gezellige badplaatsen, vele cultuurhistorische gebouwen, … De oude havenstad Kotor, het historische Budva,  het traditionele Cilipi, … zijn maar enkele van de ‘must sees’ die we tijdens deze 9-daagse reis zullen ontdekken.

DAG 1   BRUSSEL - TIVAT – BUDVA

Ochtendvlucht met TUIfly. Eenmaal aangekomen in Tivat nemen we onze transfer richting de populaire badplaats Budva, waar ook ons hotel is gelegen. We verblijven er in het TQ Plaza Hotel ****, een modern en elegant hotel gelegen in het centrum van de stad. Eeuwenoude kerken en ruïnes, talrijke gezellige straatjes, …. Het pittoreske stadje biedt heel wat historische bezienswaardigheden in een romantisch decor. De rest van de dag heeft u de tijd om een eerste indruk van de toeristische plaats op te doen. 

 DAG 2   NJEGOSI – CETINJE – BUDVA

We trekken naar Njegosi, klein dorp in zuidelijk Montenegro, waar we tijdens onze rit er naartoe kunnen genieten van de vele prachtige uitzichten, over slingerende haarspeldbochten uitkijkend over de baai van Kotor, de gebergtes van Lovcen en Orjen en het verdere binnenland van Montenegro. Het dorp staat vooral bekend als de geboorteplaats van de koninklijke dynastie van Montenegro an Petrovic, die Montenegro van 1696 tot 1918 regeerde. We maken er kennis met de lokale en  goed bewaarde traditionele volkscultuur.

We trekken verder naar Cetinje, culturele en historische hoofdstad van Montenegro. De stad ligt op een klein karstvlakte omringd door kalksteenbergen, waaronder de berg Lovćen. De historische stadskern omvat heel wat gebouwen die vroeger ambassadeswaren en barokke paleizen die tot de koninklijke familie Petrovic toebehoorden. He t is een stad met een hele rijke cultuur waar kennisgemaakt kan worden met de Montenegrijnse tradities, folklore, diplomatie en geschiedenis.

We keren terug naar onze verblijfsplaats Budva, waar we de stad wat beter leren kennen. Deze mondaine badplaats heeft een autovrije oude stadskeren en wordt door een middeleeuwse stadsmuur omringt, die in de middeleeuwen door de Venetianen werd gebouwd. Binnen de stadspoorten zijn er talrijke pittoreske straatjes waar men gezellig kan rondstruinen.

DAG 3   CILIPI – CAVTAT - DUBROVNIK

We gaan de grens over en houden halt in Cilipi, dat behoort tot de meest authentieke dorpjes van Zuid-Dalmatië. We genieten er een folkloristisch optreden, te midden van prachtige landelijke landschappen. Op de Sunday Fair is er de mogelijkheid om de mooiste handgemaakte en originele souvenirs aan te kopen.  Het idyllische Cavtat ademt een gezellige mediterraanse sfeer en kunnen we ons vergapen aan eeuwenoude paleizen, zomerhuizen en monumenten uit de Romeinse tijd.  Verder naar het unieke Dubrovnik, één van de populairste en mooiste steden van Kroatië en tevens UNESCO Werelderfgoed. We flaneren over de Gradske Zidine, de oude stadsmuren met torens en genieten een prachtig uitzicht over zowel de stad als de kristheldere zee. Dubrovnik is doordrenkt van prachtige architectuur en sculpturale details.

DAG 4   KOTOR – PERAST

We ontdekken de baai van Kotor. De baai wordt beschouwd als één van de mooiste baaien ter wereld, bezaaid met historische plaatsen en ouder nederzettingen. Deze inham in de Adriatische Zee is de langste en diepste fjord van Zuid-Europa. Kotor is een oude haven- en handelsstad omgeven door een impressionante stadsmuur en UNESCO werelderfgoed. Gospa od Škrpjela, letterlijk vertaald “Onze Vrouwe van de Rotsen”, is een kunstmatig eiland in de Baai van Kotor. Het is één van de 2 eilanden bij de kust van Perast en is ontstaan door het zinken van oude schepen geladen met rotsen.

DAG 5   NATIONAAL PARK DURMITOR – NATIONAAL PARK BIOGRADSKA GORA

Durmitor Nationaal Park is met voorsprong het mooiste natuurgebied van Montenegro alsook één van de meest ongerepte stukjes natuur van Europa. Spitse bergtoppen, helderblauwe meren, de canyon van de Tara-rievier, … de natuurliefhebbers onder ons komen hier niets te kort!

Biogradska Gora is de kleinste van de vijf nationale parken, maar heeft een geweldige diversiteit aan fauna en flora en is één van Europa’s drie laatste regenbossen, met bomen meer dan 500 jaar oud. Het is dé perfecte plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers.

DAG 6   STARI BAR – SKHODER

Bezoek aan Bar, een belangrijke havenstad in Montenegro omgeven door toeristische dorpjes zoals Sutomore en interessante stranden als Buljarica. Stari Bar, het oude gedeelte is een historische en culturele bezienswaardigheid en is meer landinwaarts gelegen. Zeker een bezoekje waard zijn het 15de eeuwse fort en het kasteel van koning Nikola. Erg bijzonder is de 2000 jaar oude olijfboom met een omtrek van ongeveer 10 meter.

Verder naar Shkoder, gelegen in het uitsterste noorden van Albanië en tevens ook één van de oudste en meest historische plaatsen. Het stadje ligt bovendien aan het meer van Skadar en ligt daarme aan de natuurlijke grens met Montenegro.  

DAG 7   OSTROG MONASTERY – PODGORICA

Gebouwd op een massieve grote rots op 900 meter hoogte, ligt het orthodoxe klooster van Ostrog. Het bekendste heiligdom van Montenengro werd in de 17de eeuw door de metropoliet Herzegovina, Vasilius, gebouwd. Het is de belangrijkste heilige plek voor orthodoxe christinen en is een grote trekpleister voor heel wat toeristen. Hierna bezoeken we de hoofstad Pogdorica, het officiële, commerciële en culturele centrum van Montenegro. Het grootste deel van de stad werd verwoest tijdens WOII. De stad is dus derhalve relatief “nieuw” met moderne gebouwen, brede straten en stadsparken.

DAG 8   VRIJE DAG

DAG 9   DUBROVNIK – BRUSSEL

Na een prachtige trip doorheen de parel van de Balkan, transfer naar de luchthaven van Dubrovnik voor onze terugvlucht nar Zaventem.

 

Share

Contacteer mij